Logo carillon.nl


Jan Poulisse telt het geld van de jaarlijkse actie, een record bedrag van 45.000 euro. Foto: Nanda Poulisse
Jan Poulisse telt het geld van de jaarlijkse actie, een record bedrag van 45.000 euro. Foto: Nanda Poulisse

Recordopbrengst voor missionarissen

De Kerkdrielse burgers staan erom bekend van tijd tot tijd het leven te willen vieren. Dit doen ze zeker tijdens de jaarlijkse kermis. Maar daaraan voorafgaand trekken ze graag de beurs voor hun missionarissen. Ook dit jaar was de opbrengst royaal, een recordbedrag van bijna 45.000 euro waaraan stichting 'De Wilde Ganzen' voor het zorgvuldig aangevraagde project nog eens de helft toevoegt. De stichting 'Maasdriel steunt haar missionarissen' is alle gevers erg dankbaar en wil hen graag hartelijk bedanken.

door Mirjam Duijts-As

Kerkdriel - 'Stichting Maasdriel steunt haar Missionarissen' ondersteunt dit jaar al voor de 29e keer zowel op financieel, maar zeker ook op moreel gebied, haar missionarissen die allen geboren en getogen zijn in Kerkdriel. De goed georganiseerde inzamelactie vindt plaats binnen de grenzen van de gemeente Maasdriel, in Kerkdriel, Velddriel, Hoenzadriel en Alem.

Drie missionarissen
De missionarissen, twee vrouwen en één man, zetten zich in derdewereldlanden in om de welvaart, en daarmee het persoonlijk welzijn en geluk, van mensen te bevorderen. Zij doen dit vanuit hun eigen motivatie en worden geïnspireerd door hun geloof. Zij willen klaar staan voor de allerarmste op deze wereld. Maria Poulisse werkt in Colombia en is de spil in het web in een dagopvang van gehandicapte kinderen. Will van Mer leidt op heel bijzondere wijze in Kameroen een kraamkliniek en pater Leo van Beurden is voorzitter van een groot aantal scholen in Indonesië.

Geen strijkstok
Heel blij is de stichting dan ook dat zij aan alle drie de missionarissen het mooie bedrag van rond de 20.000 euro over kunnen maken. Belangrijk bij de actie is dat concrete aanvragen worden gehonoreerd. Het geld wordt daadwerkelijk bestemd voor het doel waarvoor het wordt gevraagd. Er zijn geen tussenpersonen, en er is geen strijkstok. Voor 2018 zijn hun doelen: zonnepanelen, een nieuw dak op de school, nachtkastjes en computers.

Van Mer heeft in Kameroen heel veel plezier van de omheining rond haar kliniek die zij met behulp van het Maasdrielse geld van vorig jaar heeft kunnen laten plaatsen. In een politiek onrustig land als Kameroen waar de strijd om te kunnen overleven heel groot is, maakt een stevig hek het verschil om wel of niet veilig te kunnen bevallen en kramen.

Volgend jaar is het de dertigste keer dat de actie in Maasdriel wordt gehouden. Het ligt in de bedoeling dat Maria Poulisse uit Colombia overkomt om niet alleen te genieten van een ontmoeting met familie en bekenden, maar ook dat zij kan komen vertellen over haar werk in het arme Colombia ten behoeve van gehandicapte en verwaarloosde kinderen.

De stichting is altijd op zoek naar helpende handjes om ook weer volgend jaar op zoveel mogelijk plaatsen te kunnen collecteren. Heb je interesse om te helpen? Kijk dan op:

www.missionarissenmaasdriel.nl

Meer berichten