De felicitaties zijn voor Martijn Veldhuis. Hij zorgde met de derde treffer voor DSC voor de 3-0 eindstand. DSC staat keurig in de subtop op drie punten van de koplopers.
De felicitaties zijn voor Martijn Veldhuis. Hij zorgde met de derde treffer voor DSC voor de 3-0 eindstand. DSC staat keurig in de subtop op drie punten van de koplopers. (Foto: Wout Pluijmert)

Winnend DSC sluit aan bij top

Kerkdriel leeft op door het frisse voetbal van de plaatselijke trots, DSC. De ploeg won met 3-0 van Teisterbanders en doet achter de koplopers Jan van Arckel en SCR goed mee.

door Wout Pluijmert

Kerkdriel - Met goede resultaten loopt ook meteen de publieke belangstelling langs de lijn weer op. DSC mag in het zondagvoetbal met een paar honderd belangstellenden niet klagen. Tegen Teisterbanders nam de ploeg door Tim Essing een voorsprong. De altijd sterk spelende Bas Vos zorgde boor 2-0 en kort voor het einde schoof Martijn Veldhuis de bal binnen voor nummer drie van DSC. Zondag komt Wilhelmina uit Den Bosch naar Kerkdriel.

Trainer Marco van Loon gaat gewoon verder op de successen die Bart Goesten vorig seizoen met Jan van Arckel bereikte. Hij bracht de 'Jantjes' terug naar de vierde klasse en Van Loon pakt met vier overwinningen op rij gewoon door. Voor de thuisclub scoorden Thom de Looijer (twee keer), Luuk Hoogma en Wouter Goesten. De Bosschenaren mikten een keer in het eigen doel. Zondag een topper bij het kasteel in Ammerzoden als GVV/Geldermalsen op bezoek komt. In Hedel sprongen na rust de vonken ervan af bij de derby tussen Hedel en Alem. Het werd 3-3 en alle doelpunten vielen in het tweede deel. Alem verliest hiermee de aansluiting met de subtop. Voor Hedel was het weer een belangrijk puntje om onderin weg te blijven.

In het zaterdagvoetbal wil het niet vlotten met WNC. De ploeg ging uit bij Nieuw-Lekkerland met 4-1 keihard onderuit en is op de ranglijst weggezakt naar een teleurstellende twaalfde plaats. De Waardenburgers zullen een modes moeten vinden om tegen verdedigend ingestelde ploegen tot scoren te komen. De tweedeklassers Roda Boys/Bommelerwaard en Nivo Sparta gaven vol gas. De ploeg uit Aalst liet in Dordrecht niets heel van EBOH, 0-5. Nivo Sparta had geen kind aan Zwaluwe en won in Brabant gemakkelijk met 1-4.

Roda Boys/Bommelerwaard speelde haar beste wedstrijd van het seizoen uit bij EBOH dat bij vlagen van de mat werd getikt. Het werd slechts 0-5.

Uitslagen zaterdagvoetbal 13 oktober: 1e klasse C: Nieuw Lekkerland-WNC 4-1.2e klasse F: Zwaluwe-Nivo Sparta 1-4, EBOH-Roda Boys/Bomm. 0-5. 3e klasse D: SV Capelle-Haaften 3-5, GVV'63-BLC 0-5. 4e klasse D: ASH-SVS'65 2-2, Well-Zuilichem 1-2, Groot Ammers-RKVSC 8-0, SV Noordeloos-Brakel 1-2, Kerkwijk-MVV'58 2-5. Jan van Arckel dendert maar door en won nu met 5-1 van OSC'45. Knappe winst ook van HRC'14

Uitslagen zondagvoetbal 14 oktober: 4e klasse E: Hedel-Alem 3-3, Jan van Arckel-OSC'45 5-1, DSC-Teisterbanders 3-0. 5e klasse D: SCZ-HRC'14 0-3, Heerewaarden-OKSV 0-4.

Programma zaterdagvoetbal 20 oktober: 1e klasse C: WNC-Oranje Wit. 2e klasse F: NOAD'32-Roda Boys/Bomm., Drechtstreek-Nivo Sparta. 3e klasse D: Haaften-Sleeuwijk, GVV'63-GDC. 4e klasse D: RKVSC-Leerdam Sport, Herovina-Brakel, Lekvogels-Kerkwijk,Well-ASH, Zuilichem-Groot Ammers.

Programma zondagvoetbal 21 oktober: 4e klasse E: RKKSV-Hedel, OSC'45-Alem, GVV-Jan van Arckel, DSC-Wilhelmina. 5e klasse D: HRC'14-Heerewaarden.

Meer berichten