Daymian van Os (9) heeft zijn droomberoep gevonden: Hij wordt feestzanger. En voor zijn jonge leeftijd is hij al flink op weg!
Daymian van Os (9) heeft zijn droomberoep gevonden: Hij wordt feestzanger. En voor zijn jonge leeftijd is hij al flink op weg!

Daymian van Os (9) wordt feestzanger

Waar André Hazes, Marco Borsato en Lil' Kleine prijzen in de wacht sleepten tijdens de jaarlijkse Buma NL Awards, liep tussen al deze grote artiesten een klein, blond jongetje uit Kerkdriel. Hij is 9 jaar en noemt zich Daymian van Os Feestzanger. Hij heeft inmiddels al aardige bekendheid in de regio.

door Christine van Beurden

Kerkdriel - Zijn eerste singel, 'Jij bent het leven voor mij' van Willie Alberti, heeft een heuse clip. Je kunt zelfs op hem stemmen bij de lokale radiozenders en zijn clip is te zien bij TV Oranje. Hij heeft ook een eigen facebookpagina en Instagram, met meer dan 2500 volgers. Zijn droom is een echte volkszanger worden en samen met zijn ouders en zus komen ze hierdoor op veel leuke evenementen en feestjes.

Anderhalf jaar geleden trad hij voor het eerst op tijdens de cd-presentatie van Nelis Heesbeen, en daardoor mocht hij deelnemen aan Volkszanger Junior in Tilburg. Hij kreeg er podiumtraining en les in volkszang en behaalde uiteindelijk een tweede plaats. De complimenten van de vakjury waren veelbelovend. "Ik heb geen podiumvrees, ik voel me als een vis in het water als ik optreed", laat Daymian weten.

Appel valt niet ver...
Dat de appel niet ver van de boom valt, geldt ook voor Daymian. Zijn vader Dennis is namelijk ook zanger. Samen hebben ze een toepasselijk duet opgenomen 'Vrienden voor het leven'. Dit nummer is een cover van Ferry de Lits en Django Wagner en ook hierbij is een clip opgenomen. "Ik heb zelfs al een keer echt met Django Wagner mogen zingen, toen we zomaar gingen kijken bij zijn optreden."

Herkend
Terug naar de Buma NL Awards waar Daymian graag een kijkje wilde nemen. Hij vertelt enthousiast: "Ik kreeg een keycord met kaartje waarop mijn naam stond en er was heel veel pers. Ik was echt de allerkleinste en jongste artiest. Veel mensen kwamen vragen wie ik was en waar ik vandaan kwam. Er was zelfs een mevrouw die mij herkende en mij volgt op Facebook!" Zijn grote voorbeeld is Mart Hoogkamer. "En weet je wat zo leuk was? We hebben samen een interview gegeven aan Bingo FM. Ik zat bij hem op schoot, echt vet gaaf."

Wat vind Daymian eigenlijk zo leuk aan zingen en optreden? "Het leukste is natuurlijk het zingen zelf en dat je op het podium staat. Iedereen kijkt naar je en je maakt andere mensen blij. Vaak gaan ze meezingen of dansen. Ook is het leuk dat mensen met je willen praten en dat ze weten wie je bent. Ik hoop dat ik later een echte volkszanger word en heel beroemd."

Tot slot nog een vraag, stel dat hij nu geen zanger wordt? Daymian hoeft hier niet lang over na te denken en antwoord meteen: "Ik ga niet zo graag naar school eigenlijk, maar Mart Hoogkamer heeft gezegd dat school wel heel belangrijk is. Als er iets gebeurt waardoor je geen zanger kunt worden, dan moet je toch geleerd hebben. Maar ook dat weet ik al, dan word ik zijn geluidsman!"

Meer berichten