Het echtpaar De Graaf is 50 jaar getrouwd. Ze gaan dit nog vieren voor familie en vrienden.Tekst en foto: Els van den Bogert
Het echtpaar De Graaf is 50 jaar getrouwd. Ze gaan dit nog vieren voor familie en vrienden.Tekst en foto: Els van den Bogert

Afspraakje tussen de bloemen

Henk en Hanny de Graaf vierden op 3 oktober hun vijftigste trouwdag al met een etentje met kinderen en kleinkinderen. Maar ze vieren nog een feestje voor familie, vrienden en buurtjes van vroeger én van nu in Het Koetshuis in Rossum.

Kerkdriel - Henk werkte aan de waterleiding tussen Winschoten en Amsterdam en haalde boodschappen bij Hanny in de Centra winkel in Wilnis. Na een poosje vroeg hij haar mee uit en samen bezochten ze het bloemencorso in Aalsmeer. Na anderhalf jaar verkering trouwden ze en gingen in Velddriel wonen. Daar groeiden zoon Jacco en dochter Jeanette op, zij zorgden voor zeven kleinkinderen. Henk en Hanny woonden daar totdat ze drie jaar geleden naar Kerkdriel verhuisden.

Hanny was vrijwilligster bij de Zonnebloem en in De Leyenstein en zat in het dagelijks bestuur van 'Nooit gedacht' in Velddriel. Daar gymt ze trouwens nog steeds én ze houdt enorm van lezen. Tot aan zijn pensioen werkte Henk op zandzuigers in Duitsland en België. Hanny heeft veel steun van haar schoonmoeder Zus gehad, van haar leerde ze schoonmaken, schilderen, breien en haken. Henk sloot aan bij het Oranje Comité Velddriel en bij de PvdA. Zijn hobby is vissen, gewoon aan de Maas. Het is genieten in hun fijne seniorenwoning, maar mocht er in de toekomst een cruise naar Scandinavië in zitten, dan houdt Henk zich in elk geval aanbevolen.

Meer berichten