Kinderen kunnen zaterdag op de boerderij komen helpen, spelen en er is zelfs een ontbijtje. Je kunt er terecht van 07.00 tot 11.00 uur.
Kinderen kunnen zaterdag op de boerderij komen helpen, spelen en er is zelfs een ontbijtje. Je kunt er terecht van 07.00 tot 11.00 uur. (Foto: )

'Rondom de boerderij'

'Rondom de boerderij' is het thema van de viering van Dierendag op Golfboerderij De Bloemkamp in Hedel. Op zaterdag 6 oktober mogen kinderen op de kindvriendelijke boerderij komen helpen, spelen en zelfs genieten van een boerenontbijtje.

Hedel - "Meehelpen met voeren terwijl boer Joris je de kneepjes van het vak laat zien, kleine kalfjes drinken geven met boerin Ine en geitjes knuffelen." Met enthousiasme vertelt Bert van Zeelst over de feestelijkheden, die er in het kader van Dierendag worden georganiseerd. "Op Dierendag moeten de kinderen naar school, daarom gaan wij op zaterdag de dieren in het zonnetje zetten. Op scholen in de Bommelerwaard zijn kleurplaten uitgedeeld, waarmee de stallen worden versierd. Het is tenslotte ook feest voor de koeien."

Volgens Van Zeelst is de belangstelling van kinderen voor dieren groot. "We zien tijdens de activiteiten op de Golfboerderij dat kinderen altijd de dieren opzoeken en nu mogen ze het ritueel op de boerderij van 07.00 tot 11.00 uur zelf beleven." Rond 09.30 uur staat er tussen de koeien een boerenontbijtje klaar." Bert van Zeelst heeft er zichtbaar plezier in. "De kinderen moeten wel hun werkkleren aan doen, zoals laarsjes." Van Zeelst verwacht een grote opkomst, dus geïnteresseerden dienen zich aan te melden voor het feest op De Bloemkamp: 073- 599 274 4.

Meer berichten