Acting The Maggot, met vooraan Hedelse drummer Geert Hendrikx, is gevraagd om tijdens het International Canal Culture Festival in Peking op te treden. Heel erg bijzonder!
Acting The Maggot, met vooraan Hedelse drummer Geert Hendrikx, is gevraagd om tijdens het International Canal Culture Festival in Peking op te treden. Heel erg bijzonder! (Foto: Stef Schellekens)

Acting The Maggot tourt door China

Goed nieuws voor de leden van Acting The Maggot. De feestfolkband met de in Hedel wonende drummer Geert Hendrikx is namelijk uitgenodigd door de Chinese overheid om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het International Canal Culture Festival in Peking tijdens de feestweek rondom 'National Day'.

Hedel - Op 1 oktober viert heel China de 'Nationale dag van de Volksrepubliek China' en gedurende die week vinden er in heel het land tal van optredens en festiviteiten plaats. In Peking wordt voor de eerste keer het International Canal Culture Festival gehouden gedurende deze feestdagen. Voor dit festival zullen er muziekgroepen ingevlogen worden vanuit vier landen die raakvlakken hebben met water, havens en kanalen. Naast afvaardigingen uit Duitsland, Panama en Griekenland is Acting The Maggot uitgekozen om Nederland te vertegenwoordigen.

Enorme eer
"Het is een enorme eer om te worden uitgenodigd om in Peking te spelen tijdens deze Chinese feestweek." Maarten de Gans, zanger en gitarist van de band is bijzonder enthousiast en trots. "Ze zochten specifiek naar een band die folkmuziek speelt en ook nog een klik heeft met zeemansliederen en vonden ons online. Veel folkmuziek is gebaseerd op zeemansliederen. We spelen er veel, zoals 'Donegal Danny' of 'The Rocky Road to Dublin'. Ook de in Hedel woonachtige drummer van de band, Geert Hendrikx, is enthousiast: "Ze hadden uiteraard ook grote namen als Racoon of Anouk kunnen uitnodigen, maar kozen specifiek voor ons. Echt geweldig! We speelden eerder al in een paar keer in Duitsland. En delen van de band speelden in Denemarken en Duitsland. Maar nu komen de aanvragen helemaal vanuit China! Onvoorstelbaar."

De Gans: "We zullen, om Nederland nog beter te vertegenwoordigen, ook een aantal Nederlandse liedjes spelen. Een mix met allerlei zeemansliedjes, zoals 'Meisje ik ben een zeeman, Als de klok van Arnemuiden, Kleine café aan de haven'. Niet het repertoire dat we standaard spelen, maar het maakt het wel erg grappig. Uiteraard zullen we met name onze Ierse feestfolk laten horen. Daar zijn we immers op uitgekozen en dat vinden we helemaal geweldig om te doen."

De muzikanten vertrekken 30 september naar Peking voor hun Chinese tour en zullen de week erna weer terugvliegen. Ze gaan zich dan weer richten op St. Patrick's Day en het nieuwe festivalseizoen in Nederland.

Meer berichten