Logo carillon.nl


Het zit er weer op!

door Louis van der Sangen

In mijn geval dan. Hier en daar staan nog wat op te bergen vakantierestanten dat nog naar de oververhitte zolder moet. Maar dat komt nog wel een keer, want de vakantiemodus staat nog niet helemaal uit. Eenmaal weer aan het werk dan is dat snel over. Na gewoonlijk een uurtje zit je weer volledig in de westerse waanzin, maar dat went gelukkig ook weer.

Altijd weer een beetje spannend wat er weer te wachten staat. Wat er veranderd is en wat er meteen op je bordje ligt. Een jaarlijks terugkerend verschijnsel. Nog maar niet denken aan de pepernoten die eerdaags weer in de winkels aangetroffen zullen worden. En dan fietsen onder andere ook weer nieuwe brugpiepers naar een nieuwe fase in hun leven. Voor hun ouders geldt die nieuwe fase natuurlijk ook.

Nog maar niet denken aan de pepernoten...

Voor mij zit de vakantie er voorlopig weer op, terwijl anderen nog middenin de vakantie zitten, onderweg zijn of zelfs daar nog aan mogen beginnen. Dus maar niet klagen dat het voorbij is, want er zijn nog genoeg die niet aan een vakantie kunnen denken en of zelfs de mogelijkheid niet hebben. En over het weer zullen we het maar niet hebben. Dat is toch altijd te warm, ahum … te koud, te droog, te nat, enzovoort.

In ieder geval staat op de to do lijst een vijftal weg te werken vakantiekilootjes. Ik zag toevallig van de week ergens een speciaal hiervoor bedoelde advertentie van een sportschool. Of toch maar gewoon een paar weken op water en brood? Lang niet zo vermoeiend. En dan daarna weer uitkijken naar de korte vakantietrip dit jaar die ook op het eerder genoemde lijstje staat.

Mijn voorkeur ligt voorlopig bij vakanties zonder gebruik te maken van een vliegtuig. Want na het plannen, sparen, boeken en vooral betalen geconfronteerd worden met die vertragingen, faillissementen, stakingen, enorme drukte tijdens de hoogtijdagen, verlies van bagage waarvoor je soms eerst ook nog extra naar je pinpas moest grijpen en dan ook nog de bijbehorende stress. Nou, nee mij niet gezien. Natuurlijk kunnen er probleempjes ontstaan met een ander vervoermiddel, maar dat lijkt mij over het algemeen toch nog overzichtelijker en ben je minder afhankelijker van de eerder genoemde situaties en de vele instanties bij een vliegvakantie. Afijn, ieder zijn meug.

Op de to do lijst staat, mocht het ooit nog een keer herfst gaan worden, het herschikken van de voortuin. Diverse struiken en planten zijn door de droogte kassie wijlen of zitten er tegenaan te hikken.

Maar goed, deze vakantie is weer voorbij. Het was zelfs een sportieve vakantie met een WK finale, de Tour en op het laatst nog de EK winst van de dames waterpolo. En gelukkig was het net niet te heet om zelf enkele leuke wandeltochtjes te ondernemen. Met als bonus telkens een prachtig uitzicht over de Vulkaan Eifel.

Het fotoalbum is af en ligt alweer ter inzage op tafel en op het bureaublad van de computer staat een vakantiefoto voor het nagenieten en het verwerken van de tijdelijke afkickverschijnselen.

Meer berichten