De twee leerkrachten Janneke en Conny zorgden voor de regie van het stuk. Tekst en foto: Truus Peters
De twee leerkrachten Janneke en Conny zorgden voor de regie van het stuk. Tekst en foto: Truus Peters

Musical Deken Wehmeijerschool

Velddriel - Met een première op maandagmiddag 2 juli voor zonnebloemgasten en een vlekkeloos geslaagd optreden op woensdagavond 4 juli voor ouders en overige familieleden hebben de kinderen uit groep 8 van de basisschool Deken Wehmeijer met de musical 'Betoeterd' afscheid genomen van hun school om de weg in te slaan naar hun verdere toekomst.

De gasten van de zonnebloem, oud- klasgenoten van 2017 en de kinderen van groep 1- en 2 genoten van het mooie spel van de acteurs. Woensdagavond beleefden de ouders, zusjes, broers, opa's en oma's en overige familieleden opnieuw in de musical hoe problemen in de 'Bekersteeg' problemen geeft en tot een oplossing komen.

De Bekersteeg is een probleemwijk, dat voor deze gelegenheid ligt in de gemeente Maasdriel. Zelfs de post die bewoners ontvangen als brief en enveloppe is afkomstig van de gemeente Maasdriel. Het is een wijk waarin de ene zich ergert aan rommel, graffiti, herrie en rapmuziek. Afbraak en nieuwbouw met een wolkenkrabber is de oplossing als er een rijke zakenman komt opdagen. Maar er is veel tegenstand. Het komt zelfs voor de rechter.

Sjef de zwerver, met zijn trompet woonachtig in een vuilcontainer, weet de rijke zakenman met zijn 18-jarige dochter te overtuigen dat de plannen van tafel gaan. De Bekersteeg blijft!

Meer berichten