Foto:

Boottocht ter ere van jubilerende Plieger BV uit Zaltbommel

Honderd ouderen van verenigingen en stichtingen uit Bruchem, Zuilichem, Zaltbommel, Kerkdriel, Alem, Velddriel, Kerkdriel en Hedel en een tiental gepensioneerden oud-werknemers van Plieger met partners namen dankbaar gebruik van de uitnodiging om afgelopen zaterdag een dagje te varen met het passagiersschip De Sluizer van Moeke Mooren uit Appeltern.

door Truus Peters

Zaltbommel - Wat keken deze ouderen uit naar de boottocht aangeboden door de jubilerende Plieger BV uit Zaltbommel. Honderd jaar bestaat het bedrijf dat in 1918 door de gebroeders Plieger werd opgericht. De tocht gaat over de Waal richting Woudrichem.

Sommigen zijn heel vroeg aanwezig en willen alles van begin tot het einde meemaken. Ze zien De Sluizer de haven in Zaltbommel binnenvaren, ook al gaat dat niet gladjes. Personeel van Plieger biedt alle ouderen de helpende hand wanneer zij aan boord stappen.

Het is een hartelijke ontvangst door de directeuren Koert Huisman en Koos van Geresteijn. Met een kleine presentatie over het bedrijf in badkamers- keukens en sanitair is er het heuglijk nieuws dat eerdaags de 62e vestiging opengaat.

Truus van Hemert van ouderensoos het Verzetje uit Alem voelt zich vereerd: "Dat een bedrijf zo diepgaand meevoelt met de wensen van ouderen is toch fantastisch. Maar al wat hier zit, daar heeft het bedrijf ook aan verdiend." Oud-werknemers Koos van Horssen (69) en Jan van Steenis (73) en Nico van de Velden (73) op volgorde 43 jaar, 38 jaar en 32 jaar werkzaam geweest bij Plieger voelen zich deze dag helemaal in hun nopjes: "We hebben het altijd goed naar de zin gehad en we hebben ook al een uitnodiging voor het personeelsfeest komende maand september."

Na een prachtige tocht met veel bezienswaardigheden, muziek van accordeonist Paul Papillon en een heerlijke lunch meert de Sluizer weer aan in de haven van Zaltbommel. Directeur Koert Huisman dankt alle aanwezigen: "Misschien tot over honderd jaar, maar dan zullen uw nazaten die deze dag beleven. Dank voor uw aanwezigheid en dank aan de personeelsleden en De Sluizer voor hun hulp."

Meer berichten