Julia hoopt op voortzetting van haar experiment in het dijkmagazijn in Rossum. Iedere week staan er weer andere dingen op het menu. Dus kom vooral langs!
Julia hoopt op voortzetting van haar experiment in het dijkmagazijn in Rossum. Iedere week staan er weer andere dingen op het menu. Dus kom vooral langs! (Foto: Alie Bakkenes)

Voor Julia komt alles bij elkaar in het dijkmagazijn

Rossum - Binnen staat het uit 1859 stammende dijkmagazijn nog vol hebbedingetjes. Alles is te koop, van koelkastmagneet tot de tafel gemaakt van bijzondere wijnkistjes. Daartussen verschillende mooi gedekte tafels en onder stolpen de taarten quiches van chefkok Julia Mylonas die er sinds Pinksteren experimenteert met koffie, thee, taart en meer. "Hier kan ik alles in kwijt, lekker eten, mensen verwennen en mooie dingen laten zien."

Er staat iedere week iets anders op het menu, maar in ieder geval is er altijd koffie, thee, taart, iets hartigs voor de lunch en nu ook schepijs. Eigenaar Hans Dingemans geeft Mylonas de kans om acht weken aan de Kerkstraat te experimenteren, maar ook daarna wil zij graag verder. En gezien de aanloop op een bewolkte zondag, moet dat kunnen. "Het is echt niet alleen iets voor een mooie zomerdag," benadrukt Mylonas. "Ook binnen kan je heerlijk zitten, er is ruimte voor een diner." Hoewel er het Rijksmonument geen keuken zit, draait Mylonas haar hand niet om voor een meer-gangen etentje. Als cateraar is ze gewend hele diners op locatie te organiseren. Wel heeft ze voor een afwasmachine gezorgd. Mylonas: "Thuis bereid ik alles voor. Met een oven, een koffiezetapparaat én die afwasmachine doe ik hier de rest. Alles wat ik graag doe, komt hier bij elkaar."

Meer berichten