Kasper Kreemers heeft Type 1 Diabetes. Zijn familie zamelt tijdens de JDRF Walk op 16 juni geld in  voor onderzoek naar deze ziekte. Kijk voor meer informatie op www.jdrfwalk.nl/team/team-kasper.
Kasper Kreemers heeft Type 1 Diabetes. Zijn familie zamelt tijdens de JDRF Walk op 16 juni geld in voor onderzoek naar deze ziekte. Kijk voor meer informatie op www.jdrfwalk.nl/team/team-kasper.

Familie Kreemers doet mee aan JDRF Walk

Toen de Hedelse Kasper Kreemers 2 jaar oud was, in 2017, was hij vaak en lang ziek. Een van de symptomen die Kasper vertoonde werd al snel herkend: heel erg veel drinken. Een bloedonderzoek wees uit waar de familie al bang voor was en al snel volgde de diagnose: Type 1 Diabetes. Op 16 juni doet de familie Kreemers mee met de JDRF Walk: een evenement om geld op te halen voor onderzoek naar Type 1 Diabetes.

Hedel - Sinds de diagnose Type 1 staat het leven van de familie Kreemers op zijn kop. "Type 1 is alles bepalend, het is alsof we een derde kind hebben", legt Jolanda, de moeder van Kasper uit. "Soms is het vol aanwezig, soms op de achtergrond. Het is onvoorspelbaar, nukkig en je moet er altijd rekening mee houden. Je moet nadenken over wat je eet, wanneer je eet, wat je daarna of daarvoor gaat doen. Slapeloze nachten zijn eerder regel dan uitzondering." Kasper zelf vindt het vooral vervelend dat hij zich vaak niet fijn voelt, als hij een te lage of te hoge bloedglucosewaarde heeft. Ook is hij 's nachts vaak wakker en vindt hij het stom dat hij nooit zomaar iets lekkers kan eten. Maar, met een hypo mag dat wel, dus af en toe zegt Kasper tegen zijn moeder dat hij een hypo heeft zodat hij iets mag snoepen.

Op 16 juni doet de familie mee met de JDRF Walk om geld op te halen voor onderzoek naar Type 1 Diabetes. "Type 1 is redelijk onbekend bij het grote publiek en dat moet anders. We willen aandacht vragen voor Type 1 en ons steentje bijdragen voor onderzoek naar betere behandelmethodes en genezing," vertelt Jolanda. De familie Kreemers heeft posters en flyers laten drukken met de link naar hun donatiepagina, en heeft bij ondernemingen, sportverenigingen en bedrijven spaarpotten staan om donaties te ontvangen. Ook tijdens Koningsdag zamelden ze tijdens de kleedjesmarkt geld in.

"Onderzoek is heel belangrijk voor ons. Kasper is nog erg jong en heeft nog een heel leven voor zich. Door onderzoek kunnen betere behandelmethoden worden ontwikkeld waardoor we hopelijk complicaties kunnen voorkomen, maar die ook kunnen zorgen voor minder prikmomenten en goede waardes. Daarom doen we mee met de JDRF Walk en zamelen we geld in," vertelt Jolanda.

Jolanda is blij dat de familie zoveel steun krijgt van de omgeving, en dat ook hun werkgevers erg flexibel zijn als het aankomt op de zorg voor Kasper. Maar is er ook veel onbegrip: "Mensen denken dat je over Type 1 heen kan groeien, maar het gaat nooit meer weg. En nee, het komt niet door teveel snoepen. Ik zou willen dat meer mensen dat weten."

Type 1 Diabetes is een chronische auto-immuunziekte waarbij de bètacellen in de alvleesklier niet langer insuline produceren. Hierdoor moeten mensen met Type 1 zelf insuline toedienen door middel van een insulinepen of -pomp en met behulp daarvan zelf hun bloedglucosespiegel reguleren. Type 1 komt niet vanwege een ongezonde leefstijl of teveel snoepen, en ontstaat meestal op hele jonge leeftijd.

Doneren voor Kasper? Ga dan naar www.jdrfwalk.nl/team/team-kasper.

JDRF Walk
Op 16 juni organiseert Stichting JDRF Nederland de JDRF Walk. Dit fondsenwervende evenement voor de hele familie heeft maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor een wereld zonder Type 1 Diabetes. Op 16 juni wandelen zij allemaal symbolisch van Type één naar Type géén tijdens de JDRF Walk op Fort Everdingen.

Over JDRF Nederland
Stichting JDRF Nederland financiert wereldwijd onderzoek naar het beter behandelen, voorkomen en genezen van Type 1 Diabetes. JDRF Nederland maakt deel uit van het internationale JDRF, met vestigingen over de hele wereld. Het doel is duidelijk: een wereld zonder Type 1 Diabetes. Via internationale samenwerking tussen wetenschappers en een duidelijk pad op weg naar betere behandelmethoden en uiteindelijk genezing, werkt JDRF aan een zorgeloze toekomst voor iedereen met Type 1.

Meer berichten