Anjo Verbeek, Stijn Schouten en Martin Cocev organiseren van 19 tot en met 21 mei de eerste editie van de Pinksterkermis bij MFC De Steen in Heerewaarden.
Anjo Verbeek, Stijn Schouten en Martin Cocev organiseren van 19 tot en met 21 mei de eerste editie van de Pinksterkermis bij MFC De Steen in Heerewaarden. (Foto: Alie Bakkenes)

Heerewaarden krijgt eerste editie kermis bij MFC De Steen

Na meer dan tachtig jaar vermaak in de Hogestraat van Heerewaarden verhuist de kermis dit jaar naar de parkeerplaats bij MFC De Steen. Op de Pinksterkermis staan onder meer botsauto's, trampoline's, een zweef- en draaimolen, eendjes vissen en een funhouse/cakewalk. De kermis is op zaterdag 19 en zondag 20 mei van 12.00 tot 01.00 uur en op maandag 21 mei van 12.00 tot 23.00 uur.

door Alie Bakkenes

Heerewaarden - De eerste editie van de kermis op de nieuwe locatie bij het MFC is een samenwerking tussen het Heerewaardense festiviteitencomité en Martin Cocev, de beheerder van MFC De Steen. Hij zorgt iedere kermisdag voor een feest in het ontmoetingsgedeelte en de gymzaal van het MFC. Op zaterdag en zondag zijn er vanaf 16.00 uur optredens van DJ Ferry, op maandag zal de Heerewaardense DJ Tijn vanaf 13.00 uur draaien voor de kinderen en vanaf 15.00 uur treedt de live band 3 of US op.

Anjo Verbeek en Stijn Schouten, die namens het Heerewaardense festiviteitencomité de kermis organiseren, zijn blij met de nieuwe locatie: "Er was al een tijdje gerommel over de oude plek. Het was dicht op de huizen, het gaf lawaai-overlast en de vraag was hoe lang dat nog op die manier mogelijk zou blijven." Met de bouw van het MFC, met daarin het dorpshuis, de verenigingen en de school onder één dak, was verplaatsing van de kermis volgens hen een logische stap. "We zitten nu dicht bij De Steen en langs de Van Heemstraweg worden voor de veiligheid schermen geplaatst door de gemeente. Het is een mooie plek en we kunnen er een gezellige kermis organiseren."

De kermis is Heerewaarden is traditiegetrouw de eerste in de regio. Het begon als feest voorafgaand aan het vertrek van de visservloot naar Duitsland. Volgens sommigen werd daarom al meer dan tachtig jaar geleden -maar misschien ook wel honderd- voor het eerst een feest georganiseerd in de Hogestraat. Daar kwamen op een gegeven moment wat attracties bij. In eerste instantie een 'dikke dame' of een andere rariteit die je kon bekijken, later werden er een draaimolen, spookhuis en de gebakkraam aan toegevoegd. De kermis was van oudsher de plek waar je je toekomstige partner kon ontmoeten; veel huwelijken ontstonden op de plaatselijke kermis.

Meer berichten