Zaterdag kregen 22 nieuwe natuurgidsen hun diploma. Foto: Anton van der Velden
Zaterdag kregen 22 nieuwe natuurgidsen hun diploma. Foto: Anton van der Velden

Nieuwe IVN-natuurgidsen opgeleid in Stroomhuis

In Stroomhuis Neerijnen ontvingen zaterdag 22 nieuwe IVN-natuurgidsen hun diploma. Twee deelnemers ontvingen een certificaat.

Neerijnen - Deze anderhalf jaar durende opleiding tot IVN-natuurgids kwam tot stand door samenwerking tussen IVN West-Betuwe en Stroomhuis Neerijnen. IVN is het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid.

De theorielessen vonden om de twee weken plaats op dinsdag in Stroomhuis. De zaterdag daarop werden praktijklessen gegeven in de vorm van excursies in het Rivierengebied. De inhoudelijke inbreng kwam van de leden van het eigen IVN-opleidingsteam en van diverse specialisten uit de regio op het gebied van vlinders, vogels, planten, etc.

De deelnemers hebben anderhalf jaar hard gewerkt en de resultaten liegen er niet om. Eén van de kernopdrachten van de opleiding was het 'adoptiegebied': alle deelnemers kozen zelf een gebied uit, hielden daar gedurende vier seizoenen hun natuurwaarnemingen bij en maakten daar een verslag van. Resultaat is dat er van allerlei stukjes Rivierengebied gedetailleerde inventarisaties zijn gemaakt met interessante beschrijvingen en mooie foto's.

Daarnaast gaven de gidsen in opleiding als praktijkoefening zelf excursies in hun eigen adoptiegebied, dat ze inmiddels tot in detail kennen.

De nieuwe gidsen staan klaar om hun enthousiasme voor de natuur en hun opgedane kennis te delen met anderen.

Meer berichten