Wim en Reina de Koeijer. Tekst en foto: Els van den Bogert
Wim en Reina de Koeijer. Tekst en foto: Els van den Bogert

Wim en Reina de Koeijer 50 jaar getrouwd

In 1965 kregen Wim en Reina verkering, in 1967 zijn ze verloofd en op 25 april 1968 trouwden ze in Eindhoven. Nu wonen ze in Heerewaarden.

door Els van den Bogert

Heerewaarden - Ze trouwden in de Maranatha-kerk in Strijp en vierden een traditionele bruiloft in het parochiehuis in Eindhoven.

Wim is geboren in Yerseke en diende 18 maanden in het leger. Hij zat bij de parate troepen en dat betekende twee weken in de kazerne blijven en dan een weekend naar huis. Reina was lid van het Maranathakoor en via de kerk werden er in het PMT gezellige avonden verzorgd om de soldaten wat afleiding te geven. Ze hadden een kort gesprek in de pauze en Wim wist het meteen: "Dit is ze."

Wim volgde de Pedagogische Academie en startte als leraar in Eindhoven. Maar les geven was uiteindelijk niet de uitdaging die hij zocht. Hij ging theologie studeren en behaalde in 1993 zijn doctoraal examen. Hij werd na het behalen van het kerkelijk examen predikant in Rossum van 1997 tot en met 2009. Reina is geboren in Eindhoven. Zij kwam na de MULO en de opleiding handelscorrespondentie op de typekamer van Philips terecht. Later werd ze directiesecretaresse in zorgcentrum Sint-Joris in Oirschot.

Ze kregen twee kinderen, Annette en Jaap. Ze zijn allebei net zo muzikaal als Reina. Zij heeft jarenlang blokfluit in een kwartet gespeeld en is ook lid van een cantorij. Ook is ze al 14 jaar ouderling-scriba van de Protestantse Tweestromengemeente Rossum-Heerewaarden-Hurwenen. Wim zet zich in voor vluchtelingenwerk, is vrijwilliger bij De Lindeboom in Ammerzoden en gaat nog voor in kerkdiensten. Hun 50e trouwdag hebben ze gevierd met een gezellig samenzijn en een heerlijk diner.

Meer berichten