van links naar rechts: Peter Vissers en Marjan Klavers uit Alem, Nico Vissers uit Rossum en burgemeester Henny van Kooten. Foto: Hanneke Roos
van links naar rechts: Peter Vissers en Marjan Klavers uit Alem, Nico Vissers uit Rossum en burgemeester Henny van Kooten. Foto: Hanneke Roos

Lintjesregen in gemeente Maasdriel

Het is donderdagmiddag 26 april en de rode loper ligt uit voor het gemeentehuis in Kerkdriel. Burgemeester Henny van Kooten heet, samen met zijn vrouw, de vele gasten welkom. De gasten zijn inwoners van Maasdriel die in voorgaande jaren tot Lid zijn benoemd in de Orde van Oranje-Nassau en de familieleden en vrienden van de drie die vanmorgen door de burgemeester geridderd zijn.

door Hanneke Roos

Kerkdriel - In zijn toespraak noemt de burgemeester deze dag één van de hoogtepunten van het jaar. "Het gaat hier om bijzondere verdiensten jegens de samenleving", legt hij uit. "En de drie die ik vanmorgen een lintje op mocht spelden namens de koning, hebben het zonder meer verdiend!" De burgemeester vertelt over de vele activiteiten van Marjan Klavers- Van Dulmen. Over haar werkzaamheden als schoonmaakster van de St. Odraschool en de Heilige Hubertuskerk in Alem en haar activiteiten op de St. Odraschool als hulpouder en overblijfmoeder. Ook haar vrijwilligerswerk als invaller bij de peuterspeelzaal oogst bewondering, net als haar vrijwilligerswerk voor de communiegroep. De burgemeester spreekt zijn bewondering uit voor het feit dat zij haar kennis op het gebied van EHBO en reanimatie nog steeds inzet, ook al is zij geen actief lid meer bij de EHBO Hedel. "Je staat 24/7 ter beschikking voor het geval er iets gebeurt, waardoor deze vaardigheden nodig zijn. Ik weet uit ervaring wat het betekent."

Hierna gaat de burgemeester verder met zijn toespraak voor Peter Visser: "Zonder Peter zou Alem geen feesten hebben. Je bent oprichter en voorzitter van de Kermiscommissie, voorzitter van de Stichting Alemse Rakkers en organisator van Alempop en daar heb je grote namen naartoe gehaald, zoals Bløf en Golden Earing. Bovendien heb je je als bestuurslid van stichting Dorpsraad Alem sterk gemaakt voor de jeugd en de ouderen. Je weet mensen te enthousiasmeren en je maakt hen actief deelgenoot. Zo heb je ook als medeorganisator van de Waard op de kaart veel mooi werk verzet en komend jaar doe je dat weer."

De laatste die toegesproken wordt is Nico Vissers. "Al vierenveertig jaar is hij vrijwilliger bij dorpshuis de Parel, bij fanfare Juliana en voorzitter van de EHBO-vereniging. Bovendien is hij ook al 26 jaar vrijwilliger bij de Oranjevereniging en dit alles in Rossum. Hij is bij allemaal onmisbaar vanwege zijn technische kennis. Maar ook zijn menselijke kant en een luisterend oor worden ingezet, want hij is het eerste aanspreekpunt van de EHBO leden als zij aanwezig zijn geweest bij een ongeval of reanimatie. Kortom het gaat hier om mensen die altijd klaar staan voor anderen en daardoor zorgen voor leefbaarheid, welzijn en menselijkheid.

Meer berichten