Tijdens deze grootscheepse actie is er 63.000 euro geïnd en zijn er 10 auto's afgevoerd.
Tijdens deze grootscheepse actie is er 63.000 euro geïnd en zijn er 10 auto's afgevoerd.

Veiligheidscontrole in Maasdriel

Maasdriel - De gemeente Maasdriel heeft vorige week donderdag samen met de politie, de sociale recherche regio Rivierenland, Werkzaak Rivierenland en de Belastingdienst een grote veiligheidscontrole gehouden in Maasdriel. Tijdens de controle zijn ruim 100 voertuigen staande gehouden en gecontroleerd op alcohol, het voertuigreglement, belasting, schuld en andere vormen van openstaande schulden/boetes. Dit gebeurde door motorrijders van de politie en/of voertuigen van de belastingdienst die op enkele locaties in Maasdriel stonden opgesteld.

De politie heeft tientallen bekeuringen opgemaakt voor verkeersovertredingen, waaronder snelheid, bellen en de technische staat van de voertuigen. Tevens heeft de politie ruim 3700 auto's op snelheid gecontroleerd; 227 auto's hebben te hard gereden.

Werkzaak Rivierenland en de sociale recherche doen verder onderzoek naar een zestal personen in verband met mogelijke (uitkerings)fraude.

De belastingdienst heeft een openstaande belastingschuld geconstateerd van 260.000 euro, daarvan zijn 21 beslagen gelegd, 10 auto's afgevoerd en 63.000 euro geïnd. Tevens zijn er diverse misbruiken van kentekens geconstateerd.

Het doel van deze actie is het vergroten van de (verkeers)veiligheid en het verhogen van de leefbaarheid binnen Maasdriel. Gezien het resultaat is burgemeester Van Kooten van mening dat zo'n actie zeker een vervolg krijgt.

Meer berichten