De Sint Martinuskerk in Velddriel bestaat dit jaa 65 jaar. Dit wordt zondag 6 mei gevierd. Foto: Truus Peters
De Sint Martinuskerk in Velddriel bestaat dit jaa 65 jaar. Dit wordt zondag 6 mei gevierd. Foto: Truus Peters

Viering 65 jaar Sint Martinus in Velddriel

door Truus Peters

Velddriel - Dit jaar viert Velddriel dat de Sint Martinuskerk 65 jaar bestaat. Voor alle inwoners en parochianen wordt dit een heuglijke dag. Het feest is op zondag 6 mei en begint om 09.30 uur met een plechtige eucharistie viering. Voorgangers zijn emeritus priesters Jo Verhoeven uit Velddriel en Chris van Beurden uit Den Dungen. Van Beurden is geboren in Kerkdriel. Medewerking aan de plechtige viering verlenen het Kerkelijk Gemengd Zangkoor onder leiding van dirigent/organist Jos Wielakker, kinderkoor Martinus Kids onder leiding van dirigente Hetti van Kessel en gitarist Ans van Kessel, en fanfare orkest La Harpe.

Na de viering begeleidt fanfare La Harpe de kerkgangers naar dorpshuis de Boxhof voor een feestelijke bijeenkomst tot 13.00 uur om onder het genot van een kop koffie/ thee bij te praten over heden en verleden van de Sint Martinuskerk Velddriel.

De kerk in Velddriel is een kerk van de wederopbouw van na de oorlog en dateert uit 1953. De kerk heeft momenteel een monumentenstatus.

Vijf jaar geleden werden alle parochies samengevoegd tot één parochie: Franciscus Bommelerwaard. Door grote veranderingen binnen de katholieke kerk zijn de laatste jaren enkele kerken dicht gegaan in de Bommelerwaard wat vaak tot veel onrust leidde.

Zeker is wel dat de kerk in Velddriel de komende jaren openblijft. De bevolking is en blijft hiervoor strijdbaar.

Meer berichten