Logo carillon.nl


Dat was het dan

Column door Jelmer aan den Toorn

Tsja, dat was het dan. Voor het laatst leest u hier mijn bijdrage. Mijn bijdrage om u met plezier Het Carillon te laten lezen, om een glimlach op uw gezicht te toveren vanwege de herkenbaarheid van wat ik schreef, of een frons van verwondering over wat ik nu weer meer gemaakt heb. Of misschien dacht u wel: Wat is dit voor een slappe column, slaat toch nergens op. Dat kan ook natuurlijk. Hoe dan ook, ik heb sinds de zomer van 2018 met veel plezier mijn bijdrage aan uw leesplezier geleverd. Voor iemand die graag schrijft is het vooral leuk dat zijn stukjes ergens gepubliceerd worden, de vele leuke reacties die ik er op kreeg waren de kers op de taart natuurlijk. 

Geen vakantieverhalen meer, geen verhalen meer over wat ik met de kinderen heb meegemaakt, geen persoonlijke verhalen meer die herkenbaar zijn voor Jan en alleman, of in ieder geval niet meer in Het Carillon. In december 2019 schreef ik een column over het toen 40-jarige jubileum van dit huis-aan-huisblad. Een volgend jubileum om over te schrijven zit er niet in. Het Carillon verdwijnt. Een icoon uit het Maasdrielse is verhandeld aan de hoogste bieder. Via wat omwegen blijft de nalatenschap gelukkig wel in Bommelerwaardse handen. Een goeie zet van die ondernemer, als je het mij vraagt. 

Of u in de toekomst in de Bommelerwaard nog columns van mijn hand op papier zult lezen weet ik niet, dat zal de tijd leren. Maar wees niet gevreesd, als u echt dingen wil lezen die ik geschreven heb, kunt u ook op mijn website terecht. Op www.jelmervertelt.nl zal ik doorgaan met het publiceren van mijn schrijfsels. Die site heb ik al jaren, recent heb ik hem helemaal leeg gemaakt en ik ben bezig om hem helemaal opnieuw in te richten. Er staat nu nog niet zoveel op, maar geef me even de tijd en dan kunt u daar naar hartelust dingen lezen die ik schreef. Zo hoeven we elkaar niet uit het oog te verliezen, fijn toch?

En nu ga ik lekker vakantie vieren, vanaf vandaag heb ik vakantie en half augustus - klinkt lekker ver weg nog - zit het er pas weer op. Even de blik op oneindig en niet aan al teveel dingen denken. Gewoon lekker genieten met mijn vriendin, de kinderen en met Titus de teckel natuurlijk. Vakantieplannen vraagt u? Jazeker! We gaan een weekje op de Sallandse Heuvelrug vertoeven en eens ontdekken hoe mooi de omgeving daar is. Daarnaast staan een bezoek aan de Efteling en wat losse dagjes weg op de planning. Als de weergoden ons nou ook goedgezind zijn de aankomende tijd, dan gaan wij een prima vakantie tegemoet!

Hopelijk gaat u ook genieten van een redelijk zorgeloze zomer, waarin weer mooie herinneringen gemaakt gaan worden. Helaas gooit het ‘coronamonster’ de laatste tijd weer roet in het eten, maar gek genoeg zijn we daar ook wel aan gewend. We zijn er allemaal ook wel klaar mee. Jammer genoeg is het virus zelf er nog niet klaar mee en zullen we allemaal nog goed op moeten blijven letten. Gelukkig kan er inmiddels wel weer meer, laten we die mogelijkheden niet verkwanselen. Als we allemaal gewoon ons gezond verstand blijven gebruiken dan zal er onderhand toch wel een keer een eind komen aan deze hele ‘crisis’?

Voor nu wens ik iedereen vanaf hier een fijne vakantie toe, geniet ervan, wees voorzichtig en blijf gezond! En niet vergeten: www.jelmervertelt.nl.

Meer berichten