Logo carillon.nl


<p>Wedstrijdbeeld uit de periode dat Roda Boys/Bommelerwaard en Nivo Sparta elkaar in Aalst nog tegen kwamen.&nbsp;</p>

Wedstrijdbeeld uit de periode dat Roda Boys/Bommelerwaard en Nivo Sparta elkaar in Aalst nog tegen kwamen. 

(Foto: Gerald van Zanten)

Roda Boys op jacht naar eerste klasse

Het is nu echt zomerreces voor de amateurvoetballers. Begin augustus worden de trainingen hervat in aanloop naar het seizoen 2021-2022. Hopelijk wordt het na twee coronaseizoenen weer eens een normaal seizoen.

door Wout Pluijmert

Zaltbommel - Nivo Sparta ging in deze regio het langst door. Zaterdag speelde het nog een uitwedstrijd tegen Gemert. Het werd 5-1 voor de zondagclub uit de derde divisie. WNC en Nivo Sparta zijn ook komend seizoen de twee hoogst spelende clubs in de regio. Van WNC wordt veel verwacht. Trainer Cor Prein hecht geen waarde aan de superstart van WNC in het seizoen 2020-2021. Het team won vrij gemakkelijk de drie eerste wedstrijden. “Dat werkt straks mogelijk eerder tegen ons. Opeens schaalt elke tegenstander ons in als titelkandidaat en dat maakt het voor WNC bepaalt niet gemakkelijker.” Prein loopt daar overigens niet voor weg. “Ik beschik naar mijn mening over de meest kwalitatieve spelersgroep die ik ooit bij WNC heb gehad. Er zijn spelers van hoger niveau aangesloten, die ook qua leeftijd de ambitie hebben om nog eens een stap omhoog te maken.” 

Niels Blom heeft inmiddels het trainersdiploma UEFA B op zak en wil met N.I.V.O.- Sparta vooral wegblijven van de onderste vier plaatsen. Hij heeft een goede selectie waar op de valreep nog Appie Tan bij aansloot. De 29-jarige Tan speelde zijn hele voetballeven in het zondagvoetbal. Zo kwam hij uit voor Echteld, FC Lienden, Leones en de afgelopen jaren voor Theole. Nu wil Tan het ook graag in het zaterdagvoetbal laten zien. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten. Met Tan komt er extra creativiteit in de ploeg. Ook zijn multifunctionaliteit is een wapen. Hij is namelijk inzetbaar op alle posities in de aanval. Eerder werd al duidelijk dat de selectie van N.I.V.O.- Sparta slechts één wisseling had. Mark van der Heijden verdiende een mooie overgang naar Jong NEC. Met Tom Stupers (Emplina) kwam zodoende een nieuwe doelman. De eerste klasse C is gelijk aan die van vorig seizoen. WNC mag zich tot de kanshebbers rekenen, maar dat geldt ook voor Sliedrecht, FC De Bilt, en Huizen, clubs die zich toch weer hebben versterkt. Indeling eerste klasse C: Almkerk, FC De Bilt, FC Breukelen, GRC 14, Huizen, LRC Leerdam, Montfoort, N.I.V.O. - Sparta, Roda’46, SVL, Sliedrecht, WNC, Woudenberg, Zuidvogels. 

Derby
Wordt het eindelijk hét seizoen voor Roda Boys/Bommelerwaard. Keert het team eindelijk terug naar de eerste klasse? De club van trainer Jan van Grinsven pakte uit met de komst van doelman Jamil Kools (Achilles Veen), Diëgo Meerveld (OJC/Rosmalen), Niels van Dalen (BZC’14) en Jordey van Ham (Wilhelmina). Daar staan een aantal vertrekkers tegenover: Sjors Maas (Almkerk), Christian van Aalst (lager elftal), Yannick Millenaar (Oosterhout), Sander van Wijnen (Hedel).

2e klasse F: Altena, ASV Arkel, De Zwerver, Drechtstreek, EBOH, GJS, Heukelum, Roda Boys/Bommelerwaard, SVW, Sleeuwijk, Tricht, Wieldrecht, Wilhelmina’26, Woudrichem.

Meer berichten