Logo carillon.nl


<p>Eindelijk kon de eerste stamtafel van Stichting Met je Hart worden georganiseerd.</p>

Eindelijk kon de eerste stamtafel van Stichting Met je Hart worden georganiseerd.

(Foto: Barbara Lodewijks)

Eerste stamtafel Met je hart is een feit!

Donderdag was het grijs en regenachtig. In restaurant La Provence was het daarentegen warm en gezellig. “Het was even of ik op vakantie was”, zo omschreef één van de aanwezige oudere de middag bij het weggaan. Het heeft lang geduurd, maar eindelijk konden de ouderen van Stichting Met je hart Bommelerwaard worden uitgenodigd voor een lunch om elkaar te ontmoeten.

Bommelerwaard - “Ik ben ontzettend blij dat we eindelijk ‘onze’ ouderen konden uitnodigen voor een stamtafel en we ze in de horeca konden laten genieten van een heerlijke lunch en elkaars gezelschap”, vertelt vrijwilliger Dees van Oosterhout. “Het is alweer ruim een jaar geleden dat we met een club vrijwilligers Met je hart Bommelerwaard startte. Door corona en de sluiting van de horeca konden we ouderen alleen persoonlijk en één op één aandacht geven. Dat was ook goed en fijn. Toch keek iedereen ontzettend uit naar de stamtafel. Dat we nu eindelijk samen kunnen zijn, is echt fantastisch.”

Volle teugen
Van deze eerste ontmoeting heeft stichting Met je hart Bommelerwaard een echt feest gemaakt. Iedereen is uitgelaten en geniet zichtbaar en met volle teugen van elkaars gezelschap. Ook burgemeester Van Maaren en ambassadeur Hanna Verboom zijn aanwezig. Beiden dragen de stichting een warm hart toe en zijn blij dat de eerste ontmoeting een feit is.

De ouderen vonden het bijzonder om streekgenoten die ze nog niet kende, soms wel van zien, te ontmoetten. “Ik ben echt ongelooflijk blij om bij Met je hart te zijn. Er is al zoveel voor ons gedaan. Het was de afgelopen tijd heel fijn om af en toe iemand te zien of te spreken die tijd voor je neemt. Ik heb echt ontzettend uitgekeken naar deze dag. Vond het ook wel een beetje spannend, maar ik werd opgehaald dus hoefde gelukkig niet alleen te komen. Ik hoop echt dat ik de volgende keer ook mag komen.”

Er zijn mooie, waardevolle gesprekken gevoerd. Aan het eind van de middag werden er telefoonnummers uitgewisseld. “Het is ontzettend leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.”

Terugkerend
Stichting Met je hart laat zelfstandig wonende ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten. Van mooie momenten én nieuwe vriendschappen. Dat doen zij door structurele waardevolle ontmoetingen in de lokale horeca te organiseren. Het terugkerende karakter van de stamtafels zorgt ervoor dat mensen elkaar regelmatig zien, waardoor er écht contact ontstaat en zelfs nieuwe vriendschappen. De ouderen worden (indien nodig) thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht.

Door de inzet van restaurants, bedrijven, winkeliers, de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel en een team van vrijwilligers doen ouderen in de Bommelerwaard weer mee.

Kijk voor meer informatie op www.metjehart.nl.

Meer berichten