Logo carillon.nl


<p>De museumgidsen vertellen dagelijks het spannende zomerverhaal over vrijheid.</p>

De museumgidsen vertellen dagelijks het spannende zomerverhaal over vrijheid.

(Foto: Renny de Graaff)

Op zoek naar vrijheid met Hugo de Groot

Kruip deze zomer in de wereld waaruit Hugo de Groot 400 jaar geleden wist te ontsnappen. Als je over de toegangsbrug het eeuwenoude soldatenstraatje inloopt, stap je meteen terug in de 17e eeuw. Op een zomerse dag ziet dat er prachtig uit en is het goed toeven, maar hoe zal Hugo de Groot dit ervaren hebben toen hij opgesloten werd in 1619? Het is niet gek dat hij wilde ontsnappen. Ga deze zomer met Hugo op zoek naar vrijheid en ontdek tijdens het spannende vakantieverhaal hoe de ontsnapping van Hugo tot stand kwam.

Poederoijen - In de zomervakantie is Loevestein elke dag geopend en is er van alles te doen. Maak een iconische foto in de boekenkist, bezoek de nieuwe tentoonstelling 400 jaar Hugo de Groot, bestorm het klimparcours, ga met Hugo’s speurboekje op ontdekking in de vesting, speel oud-Hollandse spellen of ga luisteren en kijken bij één van de Loevestein Live activiteiten.

Zomerverhaal
Wat is vrijheid? Verschilt vrijheid van 400 jaar geleden met de vrijheid van vandaag de dag? We komen net uit een periode waarin we zelf hebben ervaren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Hugo de Groot wist dat als geen ander. Hij werd levenslang opgesloten in Loevestein omdat hij andere ideeën had dan prins Maurits over godsdienst en politiek. Vrijheid van meningsuiting is tegenwoordig nog steeds bijzonder actueel. Kan en mag je alles zeggen en doen wat je wilt op school, op straat of thuis? De museumgidsen vertellen dagelijks het spannende zomerverhaal over vrijheid.

Loevestein live
In augustus is er elk weekend een live-act te zien, variërend van oude ambachten tot muziek onder de boom en van middeleeuwse muziek tot soldaten in de vesting. Ook de Meyden van Loevestein keren deze zomer terug om je mee te nemen naar vervlogen tijden. In het laatste weekend van augustus wordt op drie avonden (27 tot en met 29 augustus) ‘s avonds een intieme filmsetting gecreëerd in samenwerking met International Film Festival Gorinchem en het Rode Kruis. Het aangelichte kasteel vormt daarbij een prachtig decor.

Tentoonstelling
Het is dit jaar 400 jaar geleden dat Hugo de Groot ontsnapte uit Loevestein. Deze ontsnapping in een boekenkist is de meest spectaculaire uit de Nederlandse geschiedenis. In deze tijdelijke tentoonstelling ‘400 jaar Hugo de Groot’ kruip je niet alleen in de boekenkist, maar ook in het hoofd van Hugo de Groot en dwaal je door een universum van gedachten. Vergeet ook vooral niet om een iconische foto te maken nu je zelf een keer in de kist mag kruipen.

Praktische informatie
Het blijft nodig om vooraf online een entreebewijs én een tijdsblok ticket te reserveren, ook voor museumkaarthouders. Je reserveert een tijdsblok ticket voor je aankomst bij de entree, daarna kun je tot sluitingstijd blijven. Voor de filmvertoningen is er een aparte kaartverkoop.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op:www.slotloevestein.nl

Meer berichten