<p>Joep Beljaars is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden.</p>

Joep Beljaars is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden.

(Foto: gemeente Maasdriel)

Joep Beljaars ontvangt Koninklijke onderscheiding

Burgemeester Van Kooten mocht onlangs, namens Koning Willem-Alexander, een bijzondere Koninklijke onderscheiding uitreiken in Hilversum. Joep Beljaars uit Hedel werd tijdens een ceremonie op landgoed De Zwaluwenberg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. Vanwege de coronamaatregelen werden de versierselen opgespeld door zijn vrouw.

Hilversum - Beljaars ontving de onderscheiding vanwege zijn uitmuntende inzet in zijn functie als adjudant onderofficier voor defensie en zijn vrijwilligerswerk voor de Vereniging van Genie Onderofficieren (VGOO) en Jachtclub Hedel.

Burgemeester Van Kooten kreeg toestemming van het college van de gemeente Hilversum om de Koninklijke onderscheiding op landgoed De Zwaluwenberg uit te reiken. Het landgoed is sinds 1951 de verblijfplaats van de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht.

Militairen ontvangen de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. In plaats van de gebruikelijke gouden of zilveren lauwerenkrans op het ordeteken draagt een Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden een paar gekruiste zwaarden in de armen van het kruis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden