<p>Lenard Weber, op de foto nog actief bij DSC Kerkdriel, wordt de nieuwe trainer van fusieclub BZC'14.&nbsp;</p>

Lenard Weber, op de foto nog actief bij DSC Kerkdriel, wordt de nieuwe trainer van fusieclub BZC'14. 

(Foto: Wout Pluijmert)

Lenard Weber nieuw gezicht bij BZC

BZC’14 werd plotseling geconfronteerd met het voortijdig vertrek van trainer Ron Vlot. Na een korte procedure is zijn opvolger al gevonden. Lenard Weber uit Den Bosch tekent bij de fusieclub een contract voor twee seizoenen.

door Wout Pluijmert

Brakel/Zuilichem - Weber was bewust op zoek naar een zaterdagclub, maar had dat voor volgend seizoen al bijna opgegeven. “Ik heb mijn club Achilles Reek laten weten dat ik na drie seizoenen op zoek ging naar een zaterdagclub, want ik moet aan mijn gezin gaan denken. Ik wil de zondag vrij gaan houden.” Weber (36), leraar in het praktijkonderwijs, zag onlangs de vacature bij BZC’14 voorbijkomen. Na zijn reactie kon hij vorige week woensdag meteen op gesprek komen. “Ik heb met een afvaardiging van de spelersgroep van BZC’14 gezeten. Zij hebben natuurlijk na de promotie naar de derde klasse, twee vreemde seizoenen meegemaakt.” Er ontstond een klik tussen Weber, de spelersgroep en het bestuur, dat uit de drie trainers die op gesprek kwamen hem een contract voor twee seizoenen aanboden. Weber krijgt ondersteuning van een tweede trainer, die de club heel goed kent. “Ik ken hem vanuit mijn DSC-tijd”, vertelt Weber. De naam wordt later deze week vrijgegeven. Weber was twee jaar regiocoördinator voor de KNVB en gaf cursussen bij de voetbalbond. “Maar het werd teveel, het paste niet meer in mijn schema. Ik heb mijn reguliere werk en mijn zoontje speelt op hoog niveau bij OJC, daar wil ik graag bij zijn. Hij is super enthousiast en wil, evenals veel leeftijdgenoten, profvoetballer worden. Ik vertel hem steeds dat hij vooral op school goed moet opletten, daarna komt het voetballen pas. De weg omhoog is zo lang. Een enkeling haalt de top. Daarnaast ben ik trainer bij vierdeklasser Reek en straks dus bij BZC’14. Ik ga vanaf nu veel tijd investeren om mijn spelers beter te leren kennen. Het belangrijkste is dat er een goede band tussen de groep en mij ontstaat. Dat is het voornaamste bij een amateurclub. Zij moeten vooral overtuigd worden van hun kwaliteiten, want mijn ambitie is om in Brakel/Zuilichem een mooie, stabiele derdeklasser neer te zetten. Ik heb er echt veel zin in. De club doet er alles aan om aan de randvoorwaarden te voldoen.” BZC’14 heeft nog te maken met de nasleep van de brand, die een deel van de kleedkamers en andere ruimten in Brakel in de as legde. “Het herstel vraagt tijd. Voorzitter Lars Pijlman verwacht dat het volledige herstel tot april 2022 gaat duren.” Lenard Weber zit achttien jaar in het vak.

Hij begon zijn trainersloopbaan bij de grote jeugdafdeling van OJC/Rosmalen. Daar trainde hij teams tot eerste-divisieniveau. Was dus regiocoördinator bij de KNVB, wat hij combineerde met de functie van hoofd jeugdopleiding bij FC Engelen. Hij was eveneens HJO bij DSC en nu drie jaar op eigen benen bij zondag-vierdeklasser Achilles Reek. “Dit is een volgende interessante stap. Toch weer een niveautje hoger.” Weber was op 21-jarige leeftijd al in het bezit van het diploma UEFA B.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden