De buurtapp!

Column door Louis van der Sangen

Wie heeft hem nog niet? Het geeft voor velen een soort van gedeelde veiligheid in je directe omgeving. En wie wil hem niet meer? Niet meer, omdat er via dit kanaal allerlei mededelingen worden gedaan die er niet thuis horen en ook ongewenst zijn. Op mijn buurtapp valt niks aan te merken, maar ik mocht van de week even bij een collega meelezen wat er laatst op zijn buurtapp werd uitgewisseld. Menig conferencier of een andere grappenmaker zou hierover makkelijk een item kunnen maken. Ik kan niet wachten.

Gezien de beperkte ruimte voor mijn column zal ik de hoogtepunten zoveel mogelijk proberen uit te lichten. En een beetje aangedikt met wat tips voor die grappenmakers. Er zijn vast wel herkenbare puntjes. Om ruimte te besparen heeft elke deelnemer een nummer gekregen:

1: Hondje gevonden (met foto). 2: Och wat zielig. 3: Nee, ken het hondje niet. 4: Ik ook niet. 5: Heeft ie geen halsbandje? 1: Nee, anders had ik het niet op de app gezet. 5: Het was maar een vraag, hoor. 6: Laten we de app wel gebruiken voor noodzakelijke berichten. 7: Ik ken het hondje ook niet. 8: Is toch noodzakelijk dat hondje weer bij zijn baasje terecht komt? 6: Onnodige reacties verstoren het doel. 4: Ik heb vroeger ook zo’n hondje gehad. 2: Gehad? Dood? 9: Kei lieve hondjes. 4: Die van ons kwam uit het asiel, maar toch weer teruggebracht. Nummer 11 is de lolbroek in de groep: Oh paste zeker niet bij het interieur.

6: Ben er nu wel klaar mee met dit gezever. 2: Als jij je hond kwijt was wilde je die toch ook terug? 6: Ik heb geen hond maar wel elke dag hondenpoep op mijn oprit. 5: Als jij je kind moest zoeken wil je toch ook hulp van de buurt? 6: Je kunt een hond toch niet vergelijken met een kind? 4: Voor mij was die hond mijn kindje. Je bent duidelijk geen dierenliefhebber. 11: Nou ik wel hoor. Ik ben dol op kippen. 12: Hoe dan? Jij zit in een appartement. Ik hoor ze nooit. 11: Klopt, ik heb kip in de vriezer. 6: Heeft de groep verlaten.

10: Van die zeurpiet zijn we weer vanaf. 13: Hij had wel gelijk, ik word gek van dat gepiep en getril. Daar is deze app niet voor bedoeld.

16: Gaat hockeytraining wel door? 5: Heeft de groep verlaten. 7: Dit is de verkeerde groepsapp. 16: Oeps wat dom van mij. Sorry de porrie. Giechel, giechel. 11: Heeft iemand lucifers, want mijn inductiekookplaat doet het niet. 4: Kunnen we een groepsapp maken voor algemene informatie? 13: Voor mij hoeft dat echt niet. Weer een groepsapp erbij. Ga gewoon bij elkaar op visite. 3: Mijn buurvrouw was laatst haar poes kwijt. 11: Ik zeg niks! 5: Zat ie gewoon op zolder.

2: Heeft de groep verlaten. 12: Heeft de groep verlaten. 7: Gaat lekker zo, heeft deze groepsapp ook weinig zin meer als de helft afhaakt.

1: Kan iemand nummer 17 toevoegen? Die zijn nieuw in onze buurt. 4: Jij bent zelf de beheerder. 1: O ja, even kijken hoe dat moet. 17: Dank voor het toevoegen. Heb ik meteen een dringende oproep: Iemand een klein hondje gezien?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden