<p>Marien van Tussenbroek coacht zijn jonge spelersgroep tijdens een doordeweekse training.&nbsp;</p>

Marien van Tussenbroek coacht zijn jonge spelersgroep tijdens een doordeweekse training. 

(Foto: Wout Pluijmert)

Heerewaarden durft vooruit te kijken

Trainer Marien van Tussenbroek maakt zich met SV Heerewaarden op voor een nieuwe herstart van de voetbalcompetitie. Corona breekt de opbouw van zijn jonge team, maar hij ziet toch weer vooruitgang.

door Wout Pluijmert

Heerewaarden - Van Tussenbroek kijkt liever niet meer terug naar het verleden. In het seizoen 2018-2019 was het standaardteam van Heerewaarden misschien wel het slechtst presterende elftal van het land. De ploeg kwam uit op een negatieve score van min drie punten. De strafpunten kreeg men van de KNVB omdat het team ook nog eens een keer niet was opgekomen. Het doelsaldo van slechts 7 gemaakte doelpunten en maar liefst 155 tegengoals was ook al niet om vrolijk van te worden. Toch werd deze jaargang feestelijk afgesloten met een rondtoer door het dorp op de platte kar.

Van Tussenbroek - hij deed zelf in het seizoen 2018-2019 nog acht wedstrijden mee als speler - traint nu nog wekelijks met zijn jonge spelersgroep. “De jongens zijn positief, hoewel wij natuurlijk nergens voor trainen. Wedstrijdvoetbal is nog ver weg. Maar het is nog steeds een van de weinige dingen die ze kunnen doen. Gelukkig is de avondklok er nu af zodat ze weer wat meer ruimte hebben.” SV Heerewaarden maakt, samen met nog twaalf verenigingen, alweer even gebruik van het nieuwe MFC De Steen. “Na wat gewenning is het prima, hoor. Er zijn uitstekende kleedruimten en er is een gezellige bar. Dat er zo veel verenigingen gebruik van De Steen maken heeft ook weer zijn voordelen. Je maakt wat gemakkelijker kennis met andere mensen uit het dorp”, weet de inmiddels 52-jarige Van Tussenbroek. 

De voetbalvereniging deed vorig seizoen een stapje terug. Het eerste elftal werd ingeschreven in de reserve zesde klasse. In wedstrijden tegen lagere seniorenteams van DSC, Emplina en zelfs tegen OJC/Rosmalen 11, kon de ploeg zich goed staande houden. Niet altijd verliezen maakt het spelletje een stuk leuker. 

Toch kijkt men bij de club vooruit. Ooit wil men in Heerewaarden weer met een standaardteam in de vijfde klasse tegen eerste elftallen uitkomen. Van Tussenbroek: “Er wordt over nagedacht, maar of dat voor volgend seizoen al gaat lukken, vraag ik me af. Er gaan twee jongens studeren, die vallen af. Toch hou ik een man of zestien over om uit te kiezen. Ik kan in deze vreemde tijd lastig inschatten waar ik met dit team sta. Aan het niveau van RKVSC kunnen wij ons wel spiegelen. Ik ben echt tevreden over de vooruitgang van het team.”

In het tweede elftal spelen routiniers zoals de teruggekeerde Christiaan Broekmeulen. “Maar wij kiezen nu echt voor de jeugd. Die moeten het voor Heerewaarden gaan doen.” Marien van Tussenbroek begon zijn trainersloopbaan als assistent samen met John Laponder bij Alem. Het duo ging naar GVV’63 waar meteen een kampioenschap werd gepakt. Vervolgens maakte hij de stap naar DSC om daarna bij Heerewaarden te beginnen. De club heeft de jeugdafdeling samengevoegd met Alem en RKVSC.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden