<p>Johan Clement met kleindochter Fleur voor de nu nog dichte sporthal De Kreek, keurig op anderhalve meter afstand.</p>

Johan Clement met kleindochter Fleur voor de nu nog dichte sporthal De Kreek, keurig op anderhalve meter afstand.

Badmintonclub heeft het zwaar

De zaalsporten hebben het moeilijk. Zo ook badmintonclub KBC uit Kerkdriel, een erg gezonde vereniging die al vanaf 1970 aan de weg timmert. Maar sinds half maart vorig jaar hebben de leden nog maar sporadisch hun sport kunnen beoefenen. Ze houden hoop op betere sporttijden!

Kerkdriel - Het jaar 2020 zou voor de vereniging eigenlijk in het teken staan van het 50-jarig jubileum. Er waren allerlei plannen om er een mooi jaar van te maken. Eredivisiespelers waren uitgenodigd om tijdens de receptie dag een mooie demonstratie te geven. Corona verstoorde de plannen. “Wel hebben we op 15 februari nog de ‘Glow in the darkdag’ kunnen organiseren. Ook hebben we met de jongste jeugd nog een leuke carnavalstraining kunnen houden en daarna was het afgelopen”, aldus Johan Clement, jeugdtrainer en penningmeester.

In de zomer hebben ze nog buiten kunnen trainen met speciale shuttles. Ook mocht de jeugd toen weer trainen. “Helaas maar tot half juli en toen was het zomervakantie en ging de sporthal weer voor zes weken dicht.”

Na deze valse start konden ze eind augustus weer aan de slag, met mondkapje naar de badmintonbaan. “Daarna proberen om anderhalve meter bij elkaar uit de buurt te blijven. Maar toen de tweede lockdown werd aangekondigd konden de leden van KBC hun badmintonspullen weer ver achter in de kast opbergen.

KBC heeft jarenlang gespaard en geld gereserveerd om hun jubileum goed te kunnen vieren en allerlei activiteiten te kunnen organiseren, ook met de hoop om het ledenaantal te kunnen verhogen. De wens is om het aantal van 80 te kunnen verhogen naar 100 leden. Helaas lijkt het omgekeerde te gebeuren. Meer dan 10 procent, vooral jeugdleden, heeft het lidmaatschap opgezegd. “De contributie van 33 euro voor de jeugd en 45 euro voor de senioren per kwartaal is niet al te hoog, maar als er niet gesport kan worden is het wel een aanleiding om op te zeggen.” Clement is een beetje jaloers op de buitensportverenigingen. “Het is momenteel dringen bij de buitensporten door veel jonge aanwas bij deze verenigingen. Ook tennis, voetbal en hockey zijn uiteraard prachtige en mooie sporten om te beoefenen.”

“Badminton Nederland blijft gewoon facturen sturen en van de gemeente Maasdriel heeft KBC als jubileumcadeau maar liefst 3.000 euro minder subsidie gehad. Gelukkig hebben we met Optisport De Kreek goede contacten. Ook zij hebben het niet makkelijk”, aldus Clement. Toch hebben zij de badmintonclub al een aantal maanden zaalhuur terug kunnen geven.

Bij KBC hebben ze momenteel even flink de wind tegen, toch is er hoop dat na de meivakantie de sporthal voor de badmintonners en andere binnensporten weer open gaat. “En anderhalve meter afstand houden is vrij makkelijk te controleren. Dat is namelijk twee keer een racketlengte!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden