<p>Het moest een echt Hèls ontwerp worden, en dat is gelukt!</p>

Het moest een echt Hèls ontwerp worden, en dat is gelukt!

Openbare wandkunst geïnstalleerd in Hedel

De rasechte Hedelnaren Annemarie en Dirk Wolfert zijn zeer actief betrokken bij het wel en wee in hun dorp. Vandaar ook hun particulier initiatief voor het realiseren van een bijzonder kunstwerk aan de buitengevel van hun woonhuis annex hondentrimsalon, pal tegenover de voormalige RK kerk in het centrum van Hedel. 

Hedel - Dirk en Annemarie hebben de van oorsprong Hedelse kunstenaar Jan van Hekezen uit Rossum gevraagd om een echt Hèls ontwerp te maken voor hun buitengevel aan de straatkant. Voorwaarde was om in het kunstwerk een herkenbare en typisch Hedelse voorstelling te verwerken.Van Hekezen koos dan ook voor de Hedelse brug, en natuurlijk mocht een paard niet ontbreken. Vandaar het hoofd van een Belgisch trekpaard met daarboven het carillon.

Het kunstwerk is een schildering in blauw-, geel- en grijstinten op roestvaste staalplaten, die middels een lasertechniek in de gewenste vorm zijn uitgesneden door de Hedelse firma Peek Metaalconstructies. Vorige week woensdag zijn de beschilderde staalplaten door Gerben van den Bogert muurvast op de gevel gemonteerd. Omdat het kunstwerk zich in de openbare ruimte bevindt kan iedereen ervan meegenieten, en is het een nieuwe en prettige blikvanger in het Hedelse centrum.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden