<p>Albert Vogel en Leo Nugteren voor het clubgebouw Ratjetoe.</p>

Albert Vogel en Leo Nugteren voor het clubgebouw Ratjetoe.

Koningsdag in Rossum gaat online

In Rossum gaat Koningsdag gevierd worden, alleen niet in de vorm zoals Oranjevereniging Rossum het graag zou zien. Dat mag de pret niet drukken, want er staan leuke dingen op het (online)programma.

Rossum - “We hebben we voor dit jaar een online programma bedacht”, zegt secretaris Albert Vogel. “Hoewel wij net als iedereen veel liever zouden zien dat we met heel Rossum bij elkaar feest zouden kunnen vieren, maar dat zit er helaas nog niet in”, klinkt het enigszins teleurgesteld.

Het tienkoppige bestuur van de actieve Rossumse vereniging bedacht de Postcode Cadeau Actie die eerder dit jaar werd gehouden en die op Koningsdag zijn apotheose kent door het bekendmaken van de prijswinnaars van deze actie. Voorzitter Leo Nugteren is erg blij met het verloop van de actie: “We hebben heel Rossum aangeschreven en daardoor ruim 50 nieuwe donateurs geworven.” Om alle donateurs te bedanken voor hun steun worden er op Koningsdag zo’n 20 cadeaus verloot. Elke donateur maakt op basis van zijn of haar postcode kans op één van de prijzen. Nugteren: “Voor de cadeaus zijn we binnen het dorp gebleven, lokale cadeaus van lokale ondernemers, een echte actie voor en door het dorp dus.” Op Koningsdag zelf wordt via een livestream op YouTube, die gehost wordt door lokale ondernemer VDD productions, bekend gemaakt welke donateurs de cadeaus winnen. “Fysiek samenzijn met veel mensen mag niet, dus dan gaan we digitaal”, aldus Nugteren. “Nog een jaar overslaan was geen optie. Als Oranjevereniging willen we er zijn voor de inwoners van Rossum, als dat digitaal moet, dan doen we dat!”

Op de Rossumse basisschool De Bogerd zijn kleurplaten uitgedeeld, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Daarnaast worden op Koningsdag vier oranje Happy Stones verstopt in het dorp, wie die vindt en komt laten zien bij clubgebouw Ratjetoe kan ook op een leuk prijsje rekenen. Samen met een aantal andere bestuursleden heeft Vogel ook een KoningsdagWhatsAppQuiz in elkaar gezet: “Een ongeveer anderhalf uur durende quiz via WhatsApp met vragen en opdrachten over Rossum en andere uiteenlopende onderwerpen. Natuurlijk zijn ook hiermee leuke prijzen te winnen.” Er mag als gezin mee gedaan worden, maar ook als vriendenteam. De enige voorwaarde is dat er twee telefoons met WhatsApp beschikbaar zijn in je team en dat de geldende coronamaatregelen worden gerespecteerd.

De livestream via YouTube start op Koningsdag om 13.30 uur met een toespraak van de voorzitter en vervolgens de trekking van de winnaars van de Postcode Cadeau Actie en de kleurplaatwedstrijd. Via www.oranjeverenigingrossum.nl en de facebookpagina wordt 27 april de livestream bekend gemaakt.

Aanmelden voor de KoningsdagWhatsAppQuiz kan bij Joan van der Sluijs via 06- 109 049 37, waarna de verdere uitleg volgt. Oranjevereniging Rossum vraagt iedereen om op Koningsdag te vlaggen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden