<p>Tom Kreemers van TSTK: "Drie ochtenden in de meivakantie wordt hier op de velden rond Kasteel Ammersoyen volop getennist en gevoetbald."</p>

Tom Kreemers van TSTK: "Drie ochtenden in de meivakantie wordt hier op de velden rond Kasteel Ammersoyen volop getennist en gevoetbald."

(Foto: Loeki Bruinink)

Tennis, voetbal en vooral ook fun

Hoera, actie op de sportvelden! In de meivakantie kunnen jongeren meedoen met Tennis & Fun of Voetbal & Fun in Ammerzoden. Drie ochtenden zijn ze dan volop in beweging op de tennisbanen van TV Ammerzoden of de voetbalvelden van vv Jan van Arckel. Tennis en voetbal worden afgewisseld met andere activiteiten, zoals het spel Levend Stratego en een clinic Kickboksen.

door Loeki Bruinink

Ammerzoden - “Tom, kun jij niet wat sportiefs organiseren in de meivakantie? Anders liggen de kinderen maar tot laat in de ochtend in hun bed en zitten ze de rest van de dag achter een scherm.” Tennisschoolhouder Tom Kreemers kreeg meerdere malen een dergelijk verzoek van ouders. Die ouders worden nu op hun wenken bediend. Samen met voetvalvereniging Jan van Arckel organiseert Tennis School Tom Kreemers 3, 4 en 5 mei sportochtenden voor de jeugd van 6 tot en met 14 jaar op de velden rond Kasteel Ammersoyen. Dat is natuurlijk vooral goed nieuws voor de jongeren zelf. Want in deze coronatijd zullen weinig gezinnen op vakantie gaan.

Samen met vriendjes
“De jongens en meiden kunnen kiezen tussen Voetbal & Fun bij vv Jan van Arckel of Tennis & Fun bij TV Ammerzoden,” legt Kreemers uit. “Op die maandag, dinsdag en woensdag zijn de kinderen vanaf 8.30 uur welkom op het sportcomplex. Om 9.00 uur starten we met het programma, dat tot 12.00 uur duurt. De kinderen hoeven overigens geen lid te zijn van de tennis- of voetbalvereniging. En ze mogen aangeven bij welke vrienden ze graag in de groep zitten. Want het gaat er vooral om dat ze met elkaar drie leuke ochtenden hebben.”

Coronatest trainers
“Uiteraard houden we rekening met corona. Ouders die hun kind brengen en ophalen, mogen de auto niet uit. En we zorgen ervoor dat onze trainers vooraf een coronatest hebben gedaan. Als een kind zich niet fit voelt of verkouden is, blijft het natuurlijk thuis.”

Afwisselende activiteiten
“In de afgelopen kerstvakantie hebben we ook van deze sportochtenden gehouden. Met zo’n zestig jeugdige deelnemers was dat programma een groot succes. Toen zaten voetballers en tennissers door elkaar. Nu maken we er twee groepen van. Dat betekent echter niet dat de kinderen drie ochtenden lang alleen maar tennissen of alleen maar voetballen. We wisselen die sporten af met andere activiteiten. Vorige keer hadden we een rugby-clinic en hebben we gehockeyd. Nu staat er onder andere een clinic Kickboksen en Levend Stratego op het programma. Natuurlijk krijgen de kinderen tussendoor te drinken en iets lekkers.”

“Via social media hebben we de jeugd in Ammerzoden, Hedel en Well al benaderd. Maar ook kinderen uit de omringende dorpen en steden zijn welkom. Deelname kost 25 euro voor drie ochtenden.”

Aanmelden kan tot 30 april via info@tstk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden