<p>&nbsp;v.l.n.r.: Sonja Ermstrang, Joyce Krijnen (initiatiefnemers), Wim Bijkerk en Toos Brok (Voedselbank Bommelerwaard).</p>

 v.l.n.r.: Sonja Ermstrang, Joyce Krijnen (initiatiefnemers), Wim Bijkerk en Toos Brok (Voedselbank Bommelerwaard).

Knikkers verzameld voor voedselbank

Het programma Marble Mania werd met aandacht door veel kinderen gevolgd, het programma waar bekende Nederlanders strijden in een spectaculaire knikkerrace. Bij supermarkten kon de afgelopen tijd gespaard worden voor speciale knikkers, om ook thuis te kunnen spelen. Juist nu moet elk kind mee kunnen doen, vonden Joyce Krijnen en Sonja Ermstrang en zij zetten zich in om ieder kind te laten knikkeren.

door Marielle Pelle

Brakel/Zaltbommel - “Het begon spontaan”, vertelt de 41-jarige Sonja Ermstrang uit Brakel. “Op televisie was het programma Marble Mania en de supermarkt sloot hierop aan met een knikkerspaaractie. We zagen dat kinderen druk bezig waren om alle knikkers te verzamelen, maar een ruilmiddag die normaal plaats vindt bij de supermarkt was door corona niet mogelijk. Via social media hebben we aangegeven dat men via ons knikkers kon ruilen.” Ze lacht en zegt: “We hebben meer dan 80 kinderen aan de deur gehad. Het was een hele administratie met allemaal zakjes met namen erop.”

“Het is een rare tijd en we willen mensen die het moeilijk hebben graag helpen. Zo ontstond het idee om de knikkers die bij ons over waren na alle ruilacties, te doneren aan de voedselbank”, vertelt Joyce Krijnen. “We hebben contact opgenomen met de Plus supermarkt in Brakel en Sprang-Capelle. Beide stonden achter het idee om deze te doneren aan de voedselbank. In Brakel kregen we alle overgebleven knikkers en in Sprang-Capelle konden we meer dan 100 verzamelblikken halen. In eerste instantie hebben we deze tegen een klein bedrag aangeboden om collecties compleet te maken. En van de opbrengst hebben we houdbare producten gekocht voor de voedselbank”, wijst Krijnen aan. Toos Brok, coördinator vrijwilligers van Voedselbank Bommelerwaard, reageert enthousiast: “Spullen krijgen is veel leuker dan geld!”

Met liefde gedaan
“Het is zo leuk dat deze dames zelf het initiatief hebben genomen”, zegt Brok. Ermstrang reageert: “Het was bijzonder om te kunnen doen. Er is momenteel veel negativiteit. Mensen hebben een kort lontje en juist dan is het mooi om iets positiefs te kunnen doen.” Ze kijkt Brok en voorzitter Wim Bijkerk aan: “Het is geen grote cheque, maar we hebben het met liefde gedaan!” Brok knikt: “Wie het kleine niet eert...”

Dit komt goed terecht
“De voedselbak heeft deze initiatieven nodig”, licht Bijkerk toe. “Zonder de hulp van particuliere initiatieven en bedrijven, kunnen wij niet bestaan. En het is leuk dat we nu wat extra kunnen doen voor de kinderen. Hier is bij veel gezinnen geen financiële ruimte voor”, vertelt Brok. Ermstrang knikt: “Die berichten kregen wij ook. Moeders die reageerde: “Zo kan mijn kind toch meedoen!”” Brok en Bijkerk nemen de ruim 100 verzamelblikken met knikkers en in de ingezamelde houdbare producten in ontvangst en zeggen: “Dit komt goed terecht, hier zijn we heel blij mee!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden