<p>Wethouder S&oslash;rensen trapt de campagne af met de overhandiging van koekjes aan Burenhulp Heerewaarden.&nbsp;</p>

Wethouder Sørensen trapt de campagne af met de overhandiging van koekjes aan Burenhulp Heerewaarden. 

(Foto: Gemeente Maasdriel)

Vrijwilligerscampagne ‘Mensen maken Maasdriel’ van start


In het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 zet de gemeente Maasdriel, samen met Welzijn Bommelerwaard, Maasdrielse vrijwilligers in het zonnetje. Het motto hierbij is ‘Mensen maken Maasdriel’. De vrijwilligerscampagne vraagt aandacht voor het belang van vrijwilligers en heeft als doel inwoners van Maasdriel te inspireren om zich in te zetten voor de lokale maatschappij.

Maasdriel - Vrijdag trapte wethouder Anita Sørensen de campagne ‘Mensen maken Maasdriel’ af met de overhandiging van een kistje koekjes aan Burenhulp Heerewaarden. Hiermee bedankt zij deze vrijwilligers symbolisch voor het goede werk dat zij verrichten. Sørensen: “Maasdriel heeft enorm veel vrijwilligers, die hard nodig zijn. Burenhulp Heerewaarden staat voor mij symbool voor het vrijwilligerswerk in de hele gemeente. De steun die deze vrijwilligers bieden aan een ander en daarmee aan de maatschappij is heel divers: van kleine klusjes in huis tot aan het invullen van ingewikkelde formulieren. Een groot compliment voor Burenhulpen voor alle vrijwilligers in Maasdriel!”

Waarom Mensen maken Maasdriel?
In Maasdriel zijn honderden vrijwilligers actief bij verenigingen, kerken, maatschappelijke organisaties, zorginstellingen, in de natuur en in de dorpen en wijken. De gemeente en Welzijn Bommelerwaard willen bekendheid geven aan dit zinvolle werk. Vrijwilligerswerk voor de omgeving waar je woont en leeft geeft veel voldoening. ‘Mensen maken Maasdriel’ geeft het vrijwilligerswerk in Maasdriel een impuls.

Tot en met eind 2021 zet de gemeente, samen met Welzijn, steeds een andere club vrijwilligers in het zonnetje. Ook vraagt Welzijn dit jaar op andere manieren aandacht voor het belang van vrijwilligerswerk. Zo ontwikkelt zij bijvoorbeeld een portrettengalerij van vrijwilligers en volgen er workshops voor vrijwilligers om zich verder te ontwikkelen.

Welzijn Bommelerwaard helpt je graag bij het vinden van leuk en zinvol vrijwilligerswerk. Kijk voor meer informatie op www.welzijnbommelerwaard.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden