Minister Grapperhaus bezoekt Bommelerwaard | Al het nieuws uit Maasdriel


Foto: De Wit Fotografie

Minister Grapperhaus bezoekt Bommelerwaard

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en CDA-kamerlid Van den Anker brachten vorige week een kort werkbezoek aan Maasdriel en Zaltbommel. Ze spraken met burgemeester Van Maaren over veiligheid in de Bommelerwaard.

Bommelerwaard - Burgemeester Van Maaren: “We hebben gesproken over de aanpak van ondermijning in onze regio. We zien dat de meldingsbereidheid toeneemt, onder meer via Meld Misdaad Anoniem. Het is daarbij van belang dat de politie ook de capaciteit heeft om dat op te volgen. Criminelen worden steeds inventiever en vermengen de bovenwereld met de onderwereld. Om ons daar tegen te wapenen moet er voldoende capaciteit zijn en moeten we blijven investeren om de criminaliteit een stap voor te blijven.”

De minister ontving tijdens het bezoek een recent verschenen boek over Hugo de Groot. Het was maandag precies 400 jaar geleden dat hij ontsnapte uit Slot Loevestein. Burgemeester Van Maaren: “Hugo de Groot schreef veel over vrijheid, vrede en recht. Zijn gedachtegoed is nog altijd zeer bepalend voor hoe wij nu omgaan met deze thema’s. Ik vond het belangrijk om juist aan de minister van Veiligheid en Justitie iets mee te geven van deze historie van Zaltbommel.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden