Postcode Cadeau Actie voor Rossum | Al het nieuws uit Maasdriel


<p>Braderie in Rossum in 2018.</p>

Braderie in Rossum in 2018.

Postcode Cadeau Actie voor Rossum

Oranjevereniging Rossum heeft een Postcode Cadeau Actie opgetuigd, omdat er geen vooruitzichten zijn op het organiseren van andere evenementen voor de inwoners van Rossum en ze toch hun donateurs willen bedanken voor hun steun.

door Jelmer aan den Toorn

Rossum- De Rossumse Oranjevereniging is een actieve vereniging die normaal gesproken het hele jaar door allerlei initiatieven ontplooit om de inwoners van Rossum te vermaken. Net als iedere andere vereniging zitten ze nu al bijna een jaar stil, met al hun ideeën in de koelkast. Voorzitter Leo Nugteren: “In 2020 hadden we weer een fantastisch jaarprogramma samengesteld. We zouden weer een dorpsquiz houden, hadden de boottocht ‘Rondje Bommelerwaard’ in elkaar gezet waar heel enthousiast op gereageerd werd, in augustus hadden we een nieuw evenement gepland en natuurlijk ons traditionele jeu de boules-toernooi in september. Niks van dat. Corona gooide ook voor ons de boel op slot.”

Een vereniging als Oranjevereniging Rossum kan bestaan door steun van het dorp. Naast de kleine subsidie die door de gemeente verstrekt wordt, hebben zij in Rossum donateurs die jaarlijks de vereniging steunen door het betalen van een kleine bijdrage. “Al jaren zien we dat het aantal donateurs terugloopt, door natuurlijk verloop en verhuizingen bijvoorbeeld. Maar we zien zelf ook dat er meer mensen in Rossum komen wonen, mensen die we graag met onze vereniging kennis willen laten maken en willen betrekken bij de levendigheid in Rossum”, vervolgt Nugteren. “Omdat dat voorlopig niet fysiek kan, hebben we besloten om de Postcode Cadeau Actie op te zetten. Om onze donateurs te bedanken en om te proberen nieuwe donateurs te werven.”

Voor de prijzen is de vereniging binnen het dorp gaan winkelen, bij Rossumse ondernemers werden de meest afwisselende prijzen aangeschaft. “Waardebonnen, streekproducten, boodschappenpakketten, noem maar op. Met het donateurschap van de Oranjevereniging steunt men dus niet alleen ons, maar ook de Rossumse middenstand”, aldus Nugteren. “Geheel in de geest van onze club iets organiseren voor het dorp en daarbij zoveel mogelijk binnen het dorp alles betrekken. Zo werken we tijdens onze evenementen ook altijd en gelukkig kunnen we ook altijd op hulp van Rossumse ondernemers rekenen.” Om mee te kunnen dingen naar de prijzen, die op Koningsdag vergeven worden op basis van postcode en huisnummer, moet je donateur zijn. Donateur van Oranjevereniging Rossum bent je al vanaf 5 euro per jaar. Donateur worden kan op de site www.oranjeverenigingrossum.nl of door te mailen naar secretaris@oranjeverenigingrossum.nl. Als je voor 8 maart donateur wordt of bent, maak je op Koningsdag kans om in de prijzen te vallen. Nugteren: “Dankzij onze donateurs kunnen we na corona weer gewoon door met waar we goed in zijn, de leefbaarheid in Rossum hoog houden!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden