Oud-manager De Poorterij produceert online shows | Al het nieuws uit Maasdriel


<p>Oud-manager van De Poorterij Martijn Los is bezig met het organiseren van een online show. Kijk voor meer info op www.popdown.nl.</p>

Oud-manager van De Poorterij Martijn Los is bezig met het organiseren van een online show. Kijk voor meer info op www.popdown.nl.

Oud-manager De Poorterij produceert online shows

Bijna een jaar staan culturele producties onder druk door de maatregelen rondom het coronavirus. Net als vele branches kampen theaters, producenten en artiesten met grote problemen, zowel artistiek als financieel. Toch liggen er genoeg kansen volgens Martijn Los, oud-manager van De Poorterij.

Zaltbommel - Los is momenteel bezig met de organisatie van een semi-live concert waar kijkers de mogelijkheid krijgen om direct in contact te komen met de artiesten. “Enerzijds om een alternatief te bieden aan muziekliefhebbers, anderzijds is dit initiatief bedoeld om de artiesten ‘in beeld te houden’. Daarnaast trachten we de artiesten te ondersteunen door online tickets te verkopen tegen een zachte prijs”, aldus Los. Naast Ernst Jansz (Doe Maar) en Erik Mesie (Toontje Lager) maken (oud)radio-DJ en muzikant Eddy Willemsen en het duo Piepschuim hun opwachting. Illusionist Lars van Tuijl zal op magische wijze de rode draad zijn tussen de optredens. Het concert wordt online uitgezonden op 12 maart om 20.00 uur.

Behoefte
De behoefte aan entertainment is gebleven, juist in deze tijd. “Als de mensen niet naar de voorstellingen kunnen komen, komen wij naar de mensen thuis.” Medio december heeft hij een succesvolle online show gegeven met cabaretier Ricky Risolles en Wieteke van Dort. Ondanks dat er leermomenten waren op het technische vlak waren de kijkers zeer lovend.

De plannen voor dit concert zijn enthousiast ontvangen door programmamakers van RTL4. Zij gaan diverse keren aandacht geven op RTL4 en er worden fragmenten uitgezonden tijdens het programma Life is Beautiful.

Goede connecties
De in Zaltbommel geboren Los heeft aan zijn periode bij De Poorterij goede connecties overgehouden. Vanuit zijn reclame- en artiestenbureau Ga Los organiseert hij diverse theatertours en concerten voor artiesten uit het hele land. In deze tijd is dat niet makkelijk: “Al ruime tijd zijn we bezig om producties, meerdere malen, te verplaatsen. De agenda’s lopen vol en de financiële middelen zijn beperkt. Vooralsnog lukt het in de meeste gevallen nog om shows te verplaatsen in plaats van te annuleren. Dan zijn de warme connecties met de theaters en impresariaten erg belangrijk. En ook de goede cijfers van de voorstellingen die wél in de verkoop staan dragen daar aan bij.”

Meer informatie over het concert is te vinden op: www.popdown.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden