Robin Verheijden ideale man voor DSC | Al het nieuws uit Maasdriel


<p>Robin Verheijden coacht tijdens een wedstrijd van het VVV-Venlo JO18-team in Venlo.&nbsp;</p>

Robin Verheijden coacht tijdens een wedstrijd van het VVV-Venlo JO18-team in Venlo. 

Foto: Ronnie van der Cruijssen (VVV-Venlo)

Robin Verheijden ideale man voor DSC

DSC Kerkdriel heeft Robin Verheijden aangesteld als hoofdtrainer voor het seizoen 2021-2022. De inwoner van Heeswijk- Dinther volgt Roland Timmermans op, die heeft besloten het trainerschap te beëindigen.

door Wout Pluijmert

Kerkdriel - Voor Robin Verheijden wordt het zijn eerste klus als hoofdtrainer bij een seniorengroep. Hij heeft zich in het trainersvak voornamelijk op de jeugdopleidingen gericht. Daar tracht hij het maximale uit te halen. Op dit moment is hij assistent-trainer bij VVV-Venlo, waar hij mede de JO18-1 onder zijn hoede heeft. Verheijden loopt stage bij de Venlose betaald voetbalorganisatie omdat hij deelneemt aan de opleiding voor het UEFA A-diploma, de hoogste trainerslicentie die er voor een amateurtrainer te halen is.

Met de voetballer Robin Verheijden was het door blessures al op zijn vijftiende jaar over. “Vanaf dat moment ben ik het trainersvak ingedoken en heb meteen de licentie UEFA C gehaald. Om door te groeien in het vak heb ik via een stage bij mijn club Avesteyn meteen ook het UEFA B-diploma gehaald. Ik combineerde dat met de functie van assistent-hoofdtrainer bij de club.”

Vervolgens stapte hij in bij UDI’19, waar hij verantwoordelijk werd voor de JO19-groep. Hij combineerde dat het eerste half jaar met zijn trainingen bij Avesteyn. “Ik was lekker bezig, want ik trainde vier avonden in de week.” Verheijden bracht het hoogste jeugdelftal van UDI’19 naar de tweede divisie, waarna hij besloot op te gaan voor het hoogste diploma, UEFA A. “Tot mijn verbazing werd ik bij mijn eerste aanmelding meteen toegelaten, maar ik realiseerde mij dat daar heel veel tijd in ging zitten.”

Verheijden, afgestudeerd aan de Universiteit in Nijmegen, heeft hiervoor zijn baan opgezegd. “Ik mocht mijn stage bij VV Venlo gaan uitvoeren. Belangrijk, want ik ben daar fulltime assistent en overdag de hele week bezig met de ontwikkeling van jonge talentvolle spelers. Door corona spelen wij onderlinge wedstrijden op zaterdag en coach ik dan ook.” Omdat hij in de avonden zijn handen vrij heeft helpt hij zijn club, derdeklasser Avesteyn, waar mogelijk.

“Er lag nog een taak als hersteltrainer. Leuk om te doen, want dan werk je individueel met een of twee jongens. Regelmatig doe ik een groepstraining bij het tweede of werk als assistent bij het eerste elftal. Een talentvolle jonge groep, die graag via een kampioenschap de stap terug naar de derde klasse wil maken. Afgelopen zondagmorgen trainden wij nog met dertig enthousiaste spelers.”

Maar Robin Verheijden wil graag een keer op eigen benen staan. Dat hij werd benaderd door DSC, kwam voor hem op het juiste moment. “Het werden fijne gesprekken en wij waren er snel uit.

Wat ambities betreft kwamen wij op een lijn en er volgde snel een match. Ik vergelijk DSC met de club uit mijn dorp Heeswijk-Dinther. Ik begrijp de cultuur en daarom spreken wij dezelfde taal. DSC wil ooit voor het eerst de stap naar de tweede klasse maken, maar niet ten koste van alles.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden