‘Aftellen naar een normale carnaval’ | Al het nieuws uit Maasdriel


‘Aftellen naar een normale carnaval’

Op dinsdag 16 februari om 15.11 uur hebben de Schumers carnaval afgesloten door het verbranden van een mini Schumer. De overige leden van De Schumers waren thuis online aanwezig. “Wij hebben het maximale eruit gehaald deze carnaval en wij tellen al af voor een normaal carnaval in 2022”, laat het bestuur van JCV De Schumers weten.

Velddriel - De Schumers hebben de carnaval, net als iedereen, voornamelijk thuis gevierd. In plaats van de sleutel ophalen in het gemeentehuis was de carnaval begonnen met een online ontmoeting met de burgemeester. Op zaterdag werd de nieuwe vlag van Schumersdurp gehesen door Prinses Anne bij het Schumershol en ‘s middags hadden de Schumers een online bingo waarbij de prijsjes op veilige afstand thuis bezorgd werden.

Verder werden op zondag de medailles voor de leden rondgebracht door Prins Tom en zijn zus Prinses Anne en ‘s avonds was er een online ontmoeting met de pastoor. Thuis hebben de Schumers nog een taartje gehad, maar verder was het niet te vergelijken met de vorige jaren.

“Carnaval zit van binnen, maar deze carnaval zijn ze nog niet eens binnen het schumershol geweest, waar wel een groot spandoek. Alles was een verassing voor de kinderen, dus dat was wel het leuke eraan”, aldus het bestuur. “Iedere keer zaten de kinderen op tijd in carnavalskleren voor een online activiteit. Dat was leuk!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden