<p>De kinderen uit 't Malse Arckeldurp konden kratje schuiven op de gracht van Kasteel Ammersoyen.</p>

De kinderen uit 't Malse Arckeldurp konden kratje schuiven op de gracht van Kasteel Ammersoyen.

Alternatief carnaval in Arckeldurp

Waar normaal een kleine 500 mensen op zaterdag na de mis een kroegentocht houden, was nu het alternatieve ‘Taailappen’ een succes in Ammerzoden. De doorgewinterde carnavalsvierders hadden een mooi alternatief aangeboden gekregen. Zaterdag de Taailappers, en zondagmiddag waren de kinderen aan de beurt. Voor hen was er een speurtocht uitgezet met diverse spelletjes onderweg.

door Robert van Dijk

Ammerzoden - Carnavalszaterdag bracht toch nog meer reuring in Ammerzoden dan de Raad van Elluf verwacht had. “Ik heb echt een half jaar de kar getrokken om toch maar wat sfeer te kunnen krijgen in Ammerzoden. Maar elke keer als we weer iets verzonnen hadden, kwam er weer een beperking vanuit den Haag waardoor er weer een dikke streep door kon.” Rick de Tappende Tuinman, voorzitter van Ut Malse Arckeldurp, werd er bijna moedeloos van. Bij het verschijnen van deze krant is de Tappende Tuinman toch nog een gelukkig mens. “We hadden meer dan 300 deelnemers aan het Taailappen gevolgd door een online quiz en op zondag deden er meer dan 100 kinderen mee aan de speurtocht.”

Taailappen
Tijdens het Taailappen konden de deelnemers met de auto in de vooravond een pakketje ophalen bij alle horecagelegenheden. Deze werden dan door de raadsleden in de auto geplaatst. Veelal waren dit tasjes met een boodschap en gevuld met lekkernijen. Bij het kopen van de Taailapkaart was men automatisch ook deelnemer aan de online quiz die op professionele wijze werd uitgezonden later op de avond. Zoals het in deze tijd gaat, konden de deelnemers selfies doorsturen die dan in beeld langskwamen. Ook dit was erg hilarisch. Dat de online-show een uurtje of wat uitliep was geen probleem voor de avondklok. Iedereen zat toch lekker thuis op de bank.

Mysterie Speurtocht
Zondagmiddag waren de kinderen aan de beurt. Voor deze groep carnavalsvierders in ut Malse Arckeldurp was een wandeltocht uitgezet door Ammerzoden waarbij er letters gezocht moesten worden. Deze letters vormden een aantal woorden die betrekking hadden op het Arckeldurps carnaval. Bij de goede oplossing kregen de kinderen een mooie zak snoep. Wie de oplossing niet helemaal wist, kon zich bij de finish nog even laten helpen door Prins Gijs XVI die alle kinderen opwachtte met ijskoude voeten. Onderweg mochten de kids een Tik Tok Filmpje maken, een selfie schieten maar natuurlijk ook traditioneel zaklopen en met de weersomstandigheden als toetje nog kratje schuiven op de gracht van het Kasteel.

Al met al kijkt de Raad van Elluf in Ammerzoden terug op een leuk alternatief carnaval, maar hoopt volgend jaar toch weer lekker in het café terecht te kunnen met ook weer twee mooie optochten op zondag en maandag. Kijk op de facebookpagina de evenementen nog maar eens terug en op YouTube is de quiz ook nog te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden