<p>Denny van Geffen een aantal jaren geleden coachend voor zijn dug-out. Hij wil nu kijken waar zijn plafond is.&nbsp;</p>

Denny van Geffen een aantal jaren geleden coachend voor zijn dug-out. Hij wil nu kijken waar zijn plafond is. 

(Foto: Wout Pluijmert)

Vervolg van competitie heeft voorkeur

De KNVB heeft nog altijd hoop dat een deel van de competitie 2020/2021 nog wordt afgerond. In de routekaart van het kabinet staat dat volwassenen vanaf het eerstvolgende risiconiveau weer volledig mogen trainen met maximaal een elftal.

door Wout Pluijmert

Bommelerwaard - De KNVB hanteert in dat geval voor de senioren veldcompetities in categorie A een uiterste startdatum in het speelweekend van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Het lijkt whisfull thinking want 10 maart is al over drie weken en het RIVM geeft tot nu nog geen enkele ruimte aan de buitensporten. Denny van Geffen, trainer bij GVV’63, begrijpt niets van de huidige maatregelen. “Ik zie met het volgen van de anderhalvemeterregel in de buitenlucht geen verschil in het trainen met groepjes van twee of vier of zelfs tien spelers. Als ik zie dat er in het weekeinde honderden mensen op een ijsbaan staan dan kan dat dus allemaal wel. Start het voetballen gewoon op. Het is sporten in de buitenlucht. De GGD stelt zelf dat je minstens een kwartier met een ander contact moet hebben wil je besmet raken.”

Van Geffen verbaast zich dan ook over de initiatieven van clubs om regionale competities op te zetten waarbij tot 1 juli minstens tien wedstrijden afgewerkt kunnen worden. “Leuk om de kantine weer een beetje opgang te helpen maar ik zou liever zien dat de KNVB hierin het voortouw neemt en de huidige eerste competitiehelft afwerken. Daarmee zouden wij half mei nog kunnen beginnen en dan zijn we met een aantal dinsdagavonden erbij, ook begin juli klaar. De wereld staat nu toch op zijn kop.” Hij is bij GVV’63 bezig aan zijn derde seizoen. “In maart 2020, toen de competities werden stilgelegd, waren wij dichtbij een prijs. Dit seizoen hebben wij in de derde klasse D een geweldige start met vier overwinningen en een doelsaldo van plus dertien. Als er nu niets meer gebeurd begin ik in september hier aan mijn vierde seizoen en dan moet ik nog zien dat wij een prijs gaan pakken.” In overleg met de club heeft Van Geffen besloten dat vier jaar ‘Gameren’ genoeg is. “GVV’63 heeft met Pascal Rijkers mijn opvolger in huis. Pascal is dit seizoen mijn assistent.” Rijkers was als jeugdtrainer al langer aan de club verbonden. Van Geffen vervolgt: “Met de komst van een aantal goede spelers in 2019 hebben wij een grotere kans op promotie. Zo hebben wij binnen het team een handvol dertigplussers met een grote staat van dienst die toe zijn aan een stap omhoog.” Mogelijk zal GVV’63 in het laatste seizoen van Van Geffen bij de club in Gameren moeten pieken.

Danny van Geffen heeft bij Nivo Sparta al eens mogen snuffelen aan de hoofdklasse. “Na GVV’63 zou ik graag bij een tweedeklasser aan de gang gaan omdat je dan als trainer nog meer op tactisch gebied getest gaat worden. Daarnaast onderzoek ik de mogelijkheid om het diploma UEFA A te gaan halen. Ik wil op termijn graag zien waar mijn lat ligt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden