Prins van Teskesdurp: ‘Kroegentocht gaat online!’ | Al het nieuws uit Maasdriel


<p>Carnaval zonder uitbundig feesten, is dat wel carnaval? &quot;Ja!&quot; Zo stelt de kersverse Prins van Teskesdurp, Prins Ted d&rsquo;n Urste.</p>

Carnaval zonder uitbundig feesten, is dat wel carnaval? "Ja!" Zo stelt de kersverse Prins van Teskesdurp, Prins Ted d’n Urste.

Prins van Teskesdurp: ‘Kroegentocht gaat online!’

Om corona kunnen ze niet heen, maar carnaval stilletjes voorbij laten gaan was nooit een optie voor Teskesdurp. De organisatie bleef denken in mogelijkheden en komen nu met een online kroegentocht op 13 februari.

Kerkdriel - Carnaval is niet enkel bierdrinken en lallen. Carnaval is een gedachte, een gevoel. Even niet denken aan alle ellende, even niet denken aan alles dat moet. De Raad van 11 uit Teskesdurp (Kerkdriel) is ervan overtuigd dat dit dé reden is om, met respect voor alle maatregelen, een aantal carnavalsactiviteiten te organiseren. Daarom hangen de Teskesdurpervlaggen gewoon in de lantaarnpalen langs de straten en het Mgr. Zwijsenplein. Prins Ted d’n Urste: “Als je creatief durft te zijn, is er altijd iets te organiseren dat coronaproof is.”

Voor de kinderen is er een thuisknutselwedstrijd opgezet. Het knutselwerk kunnen ze voor het raam hangen en iedere aangemelde deelnemer krijgt een prijs uit handen van iemand van de Raad.

Online kroegentocht
Hoogtepunt van deze carnaval is de online kroegentocht die op zaterdag 13 februari vanaf 17.00 wordt uitgezonden via teskesdurp.nl. Een volle show met een live bingo, Gaston Starreveld die bij de prijswinnaars aanbelt, en muziek van Drielse DJ’s. Prins Ted: “De show heeft dezelfde kwaliteit en komisch gehalte als onze filmpjes.” Om deel te nemen koop je voor 11 euro een deelname-box via de website en vanaf 6 februari bij de Primera en de &shop in het dorp. Maar alleen kijken kan ook!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden