Beschermd wonen voor intensieve zorgvragers vanaf 2023 | Al het nieuws uit Maasdriel


<p>Edwin Hummel: "In dit plan kan de cliënt straks kiezen voor all-inclusive-wonen of voor het contractueel scheiden van wonen en zorg."</p>

Edwin Hummel: "In dit plan kan de cliënt straks kiezen voor all-inclusive-wonen of voor het contractueel scheiden van wonen en zorg."

(Foto:)

Beschermd wonen voor intensieve zorgvragers vanaf 2023

Op 3 december ondertekenden zorgorganisatie Santé Partners en Bouwlinie, dochteronderneming van woningcorporatie Woonlinie, een ontwikkelovereenkomst voor het ontwikkelen en realiseren van 54 appartementen waar mensen met een intensieve zorgvraag beschermd kunnen wonen. Het is de bedoeling dat in 2023 de woningen worden opgeleverd. 

ZALTBOMMEL - Santé Partners heeft de ambitie om de komende jaren nog meer zorgwoningen in de provincie Utrecht, Rivierenland, Bommelerwaard, de Betuwe en de regio Arnhem te realiseren.

Zaltbommel kent een sterke groei van ouderen. Volgens een bevolkingsprognose tot 2040 neemt het aantal 75-plussers met ruim 100 procent toe. Daardoor ontstaat er in Zaltbommel een enorme behoefte aan woningen voor ouderen met een intensieve zorgvraag. Dus slaan Santé Partners, Bouwlinie en Woonlinie de handen ineen en bieden het concept Beschermd Wonen aan. Beschermd Wonen vervangt het traditionele verpleeghuis en biedt mensen de mogelijkheid om in een volwaardige woning te wonen en zorg op maat te ontvangen.

Bouwlinie herontwikkelt met de gemeente Zaltbommel het huidige ‘American Roadhouse’-terrein in Zaltbommel. Wat nu nog een evenementencentrum met kart- en bowlingbaan is, wordt getransformeerd naar een nieuwe woonomgeving met zorgfaciliteiten voor eerstelijnszorg (gezondheidscentrum), tweedelijnszorg (buitenpoli JBZ) en derdelijnszorg (de 54 appartementen voor Santé Partners). Daarnaast komen er in totaal circa 108 koop- en huurwoningen. Woonlinie gaat de 54 zorgappartementen en circa 25 sociale huurappartementen verhuren.

Bij Beschermd Wonen wordt de zorg op een kleinschalige wijze geboden. Een klein, vast team biedt ondersteuning in de nabijheid van de sociale omgeving van de bewoner. Hierdoor komen familie en vrienden makkelijker en vaker op bezoek, wat bijdraagt aan het behoud van kwaliteit van leven. Mensen worden niet ‘opgenomen’ maar wonen zo gewoon mogelijk. Bewoners krijgen een eigen volwaardig appartement, met slaapkamer en badkamer met wasmachineaansluiting. Bewoners kunnen gebruik maken van verschillende belevingshoeken en buur(t)kamers. Er wordt vers eten bereid en er kan samen worden gegeten. Er zijn 24 uur per dag medewerkers aanwezig waardoor veiligheid is gegarandeerd.

Edwin Hummel, voorzitter Raad van Bestuur en Gerjo Gloudemans, manager Wonen en Behandeling van Santé Partners: “Wij staan ervoor dat mensen kunnen leven, wonen en meedoen zoals zij dat willen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden