Radslag en flikflak in een bedrijfshal? | Al het nieuws uit Maasdriel


<p>De leden van GTV zijn dolblij met de alternatieve trainingsruimte aan de Lange Weisteeg, die Ahlmann in korte tijd turnklaar maakte.</p>

De leden van GTV zijn dolblij met de alternatieve trainingsruimte aan de Lange Weisteeg, die Ahlmann in korte tijd turnklaar maakte.

Radslag en flikflak in een bedrijfshal?

Wat was dat een tegenslag voor Gym- en Turn Vereniging Ammerzoden! Eind september sloot de gemeente de deur van sporthal De Treffer wegens ventilatieproblemen. Op slag zaten 180 GTV-leden zonder trainingsruimte. Het familiebedrijf Ahlmann schoot de turners, springers en freerunners te hulp.

door Loeki Bruinink

Ammerzoden - Zeker voor de turnselectie die drie keer per week traint, betekende de sluiting van De Treffer een kleine ramp in de toch al vervelende coronatijd. Dus ging de vereniging, met name de technische leiding van de turnsters, naarstig op zoek naar alternatieve ruimte.

Ahlmann aarzelde niet toen GTV bij haar aanklopte. “Ons bedrijf zit al ruim 45 jaar naar tevredenheid in Ammerzoden. Dan is het fijn om iets terug te kunnen doen”, aldus vader Arjan en dochter Marelke van den Oord. “Dus toen we hoorden dat een vereniging in ons dorp in nood verkeerde, besloten we meteen te helpen.”

Kindvriendelijk
Ahlmann is gevestigd aan de Onderwaard, maar kocht een jaar geleden de hallen aan de Lange Weisteeg. De voorste hal bood al eens onderdak aan bouwers van carnavalswagens. Nu ontruimde Ahlmann de achterste hal. Dat maakte deze nog niet meteen geschikt voor de sporters. “Ruimte zat, maar deze moest natuurlijk ook kindvriendelijk zijn.”

Waar je zwenkladers en graafmachines zou verwachten, vind je nu turnmatten, bokken en trampolines. “Ahlmann heeft er echt alles aan gedaan om de hal turnklaar te maken”, aldus een dankbare Arie Kraaij, vice-voorzitter van GTV. “Ze brachten boarding aan, zorgden voor ventilatie, voor licht in de hal en op de toegangsweg, voor toiletten, kortom ze zorgden voor alle voorzieningen die nodig zijn om hier tijdelijk te kunnen turnen, gymmen en freerunnen.”

Door al deze inspanningen hebben de leden van de gym- en turnvereniging vanaf 26 oktober hun trainingen kunnen hervatten. “De lestijden en groepsindeling hebben we zelfs kunnen handhaven. Ons tijdelijke onderkomen aan de Lange Weisteeg 3 voldoet aan alle KNGU-richtlijnen voor Veilig Sporten én aan de coronaregels. Het heeft nog een pluspunt: we kunnen onze toestellen laten staan. Daardoor gaat geen trainingstijd meer verloren aan op- en afbouw van het benodigde materiaal.”

Sponsoring
Zeker, het is wat frisjes in de hal. Maar je hoort de leden niet klagen. Zij kunnen zich weer bezighouden met wat ze het liefste doen: de radslag, flikflak en flips. In ieder geval tot en met de kerstvakantie maken ze dankbaar gebruik van het gulle aanbod van Ahlmann. Die vraagt er niet eens een financiële bijdrage voor. “Ahlmann heeft ons perfect uit de brand geholpen”, aldus Arie Kraaij. “Het laat zien dat belangeloos faciliteren ook een prima manier van sponsoring kan zijn!”

In het nieuwe jaar hoopt de vereniging te kunnen terugkeren naar een goed geventileerde sporthal De Treffer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden