<p>Mevrouw van Lith neem de tas met lekkernijen in ontvangst. Met een klassieke grammofoon zorgt ze zelf voor sfeervolle achtergrondmuziek.</p>

Mevrouw van Lith neem de tas met lekkernijen in ontvangst. Met een klassieke grammofoon zorgt ze zelf voor sfeervolle achtergrondmuziek.

(Foto: Loeki Bruinink)

Viergangendiner voor geluksvogels

Enkele ouderen in Ammerzoden, Hedel, Kerkdriel en Rossum werden vorige week verwend met een heerlijk viergangendiner van Restaurant La Provence. Het was de smakelijke aftrap van Stichting Met je hart Bommelerwaard. Als corona het straks weer toelaat, organiseert deze lokale stichting maandelijks gezellige ontmoetingen voor ouderen die wel een verzetje kunnen gebruiken. Tien geluksvogels kregen alvast een voorproefje.

door Loeki Bruinink

Bommelerwaard - “Formidabel!”, vatte mevrouw Van Lith uit Rossum het krachtig samen. Zij was dinsdagavond één van de tien ouderen die door de vrijwilligers van Met je Hart Bommelerwaard een viergangenmenu kreeg overhandigd. Het smaakte haar zo goed, dat ze na afloop meteen de telefoon greep om de organisators te bedanken. Diezelfde avond werd ook op andere plekken in de Bommelerwaard gesmikkeld van onder meer de marbré van fazant en de delice de la mer uit de keuken van La Provence. Een glaasje van de meegeleverde wijn van Luuc van Boort maakte het diner helemaal af. Het was een hartverwarmende afsluiting van een koude, grijze dag.

Al in februari wilde de Bommelerwaardse tak van de landelijke stichting Met je hart van start gaan. Corona stak daar een stokje voor. Het belette de twaalf vrijwilligers niet om plannen te smeden voor leuke uitjes en acties voor kwetsbare ouderen in de gemeente Zaltbommel en Maasdriel. Een daarvan is de Eet met je hart-campagne. In de laatste zes weken van dit jaar steunen acht lokale restaurants deze actie. Bij elke bestelling vragen zij hun klanten een donatie te doen om de eenzaamheid onder ouderen in hun gemeente te verzachten. Met dit geld gaat de stichting waardevolle ontmoetingen organiseren, onder andere bij de deelnemende horecagelegenheden. Groepjes ouderen schuiven dan maandelijks aan bij zogenaamde stamtafels, om onder het genot van koffie of een lunch even bij te praten: een gezellige manier om het huis uit te komen en nieuwe contacten op te doen. Deelnemers worden opgehaald en thuisgebracht. Er zijn geen kosten aan verbonden. Daarnaast kunnen ouderen aangeven welke interesses ze hebben. Op basis daarvan organiseert Met je hart uitstapjes.

Actrice Hanna Verboom is ambassadeur van Met je hart, net als wethouders Anita Sørensen en Adrie Bragt. De tien ouderen die dinsdag genoten van het klasse viergangenmenu waren aangemeld via huisartsenpraktijken en Bijblijvers. Met je hart werkt daarnaast onder meer samen met Welzijn Bommelerwaard en Buurtzorg en staat ook open voor samenwerking met andere relevante organisaties. Landelijk zijn 37 gemeenten en zo’n 2400 ouderen aangesloten bij Met je hart. Het initiatief ontving al eens een Appeltje van Oranje uit handen van koningin Máxima. De Bommelerwaardse afdeling zal de komende tijd regelmatig van zich laten horen. Mevrouw Van Lith zal niet de enige zijn die daar naar uitkijkt.

www.metjehart.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden