<p>De nieuwe raadsleden Jack de Stoorzender en Stefan de Raddraaier op gepaste afstand voor kasteel Ammersoyen.</p>

De nieuwe raadsleden Jack de Stoorzender en Stefan de Raddraaier op gepaste afstand voor kasteel Ammersoyen.

Nieuwe raadsleden Malse Arckeldurp

We leven in een bijzondere tijd. Alle tradities worden ‘on-hold’ gezet om met zijn allen maar verstoken te blijven van het coronavirus. Zelfs ik, Prins Gijs XVI, zou afgelopen week zijn vervanger al een podium hebben moeten geven, maar zelfs daar was geen gelegenheid voor. Uiteraard begrijpelijk, want gezondheid gaat boven alles maar daardoor nog niet minder jammer. Dat het carnaval leeft in Ammerzoden, ut Malse Arckeldurp, blijkt wel weer, want er zijn nog steeds enthousiaste mensen die deel uit willen maken van de organisatie van dit jaarlijkse festijn.

door Prins Gijs XVI

Ammerzoden - Op woensdag de elfde van de elfde werden twee nieuwe raadsleden online gepresenteerd. Het was onmogelijk om deze nieuwe helden in een ‘live’-setting aan het publiek te voor te stellen. Toch was het niet minder spannend. Een paar minuutjes later dan aangekondigd werd het filmpje online gezet en al diverse mensen hadden een ongeduldig berichtje gestuurd waar het grote nieuws nou bleef.

Na een flitsende animatie werd bekend dat Jack Swart en Stefan Kraaij de ‘konijnen uit de hoge hoed’ waren. Beide heren zijn natuurlijk woonachtig in Ammerzoden. In het dagelijks leven zijn beide mannen omringd door een leuke vrouw en ieder twee kinderen. “De kinderen gaan graag carnaval vieren in hun eigen dorp”, motiveert Swart zijn keuze. “Dan is het net zo leuk om daar een bijdrage aan te leveren.” Ik weet nog dat we bij zijn grootouders helemaal los gingen in, destijds, de Roode Leeuw. Maar dat zal hij alleen via de verhalen nog kunnen herbeleven. Swart is werkzaam bij Ziggo, vandaar de carnavalsnaam ‘De Stoorzender’ en Kraaij is werkzaam bij een specialistisch bedrijf wat aandrijfsystemen verzorgt voor onder andere grote schepen. Laten ze bij de Raad van XI nou toch net een groot piratenschip gebouwd hebben. Wellicht kan hij als ‘Raddraaier’ daar nog een technisch snufje aan toevoegen.

Carnaval 2021
De eerste carnaval van deze kersverse leden zullen ze waarschijnlijk niet snel vergeten om de simpele reden dat deze er waarschijnlijk niet of mondjesmaat zal zijn. Gisteren is er een persconferentie online gegaan van de Raad van XI waarbij uitgelegd wordt dat het draaiboek tot zeker na de feestdagen de koelkast in gaat. De nieuwe voorzitter, Rick de Tappende Tuinman, heeft tot vorige week nog de stellige ambitie gehad om zijn club aan het werk te houden, maar de actualiteit vraagt om terughoudendheid. “De kinderen in ons Malse Arckeldurp zullen we zeker proberen te voorzien van een carnavalsfeestje, maar voor de rest zal het een zware dobber worden”, geeft de voorzitter mij nog even mee.

We gaan het zien en misschien toch nog beleven. Swart en Kraaij hebben er zin in en kunnen alvast meekijken en meebeleven in de catacomben van het Arckeldurps carnaval. De consumptiebonnen blijven vast nog wel geldig tot volgend jaar. Als de wereld zich heeft hersteld kunnen we het dubbel en dwars inhalen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden