Roparun schenkt mooie bijdrage aan hospice | Al het nieuws uit Maasdriel


<p>De Brandwijk Bommelerwaard Runners hebben een fantastisch bedrag gedoneerd aan Stichting Hospice De Samaritaan. De 70.000 euro wordt benut voor het interieur van het hospice.</p>

De Brandwijk Bommelerwaard Runners hebben een fantastisch bedrag gedoneerd aan Stichting Hospice De Samaritaan. De 70.000 euro wordt benut voor het interieur van het hospice.

Roparun schenkt mooie bijdrage aan hospice

De Stichting Roparun heeft na een verzoek van de Brandwijk Bommelerwaard Runners en Stichting Hospice De Samaritaan besloten een mooie bijdrage te leveren aan het tot stand komen van de hospice in de Bommelerwaard. Het bedrag, van maar liefst 70.000 euro, zal benut worden voor de inrichting van het complex dat volgend jaar gebouwd gaat worden in het groene gebied aan het einde van de Beersteeg in Zaltbommel.

Zaltbommel - Hospice De Samaritaan wordt een huis waar mensen in alle rust en waardigheid hun laatste levensfase kunnen afsluiten in een sfeer die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert.

“Met ons team de Brandwijk Bommelerwaard Runners zetten wij ons al ruim 20 jaar in om via de Roparun op een sportieve manier geld in te zamelen voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is al jaren: leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.” Inmiddels hebben zij dankzij een enorme betrokkenheid vanuit de regio al meer dan 400.000 euro over kunnen maken aan de Stichting Roparun.

Unaniem besloten
“Terminale zorg is een belangrijk onderdeel van de doelen van deze stichting. Toen het plan van Hospice De Samaritaan ons ter ore kwam, twijfelden we geen moment. We hebben binnen ons team unaniem besloten hiervoor een bijdrage te vragen aan de Stichting Roparun. Zo komt er op een heel structurele manier letterlijk iets terug naar onze eigen regio: De Bommelerwaard.”

De runners willen dat de hospice een plek is waar alle Bommelerwaarders, indien gewenst, gebruik van kunnen maken. “Het was voor ons dan ook een zeer emotioneel moment toen we te horen kregen dat er 70.000 euro besteed mag gaan worden aan de inrichting van het de hospice. Het moet zeker gezegd worden dat iedereen die op welke manier dan ook onze activiteiten voor de Roparun steunt hier een steentje aan heeft bijgedragen. Wij zijn hier zeer dankbaar voor!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden