<p>Frank Damen, Antoinette van de Berg, Bram Hoorn, Simon Fust, Thomas van Santvoort en Jeroen van Doorn zorgen voor heerlijk avondje uit.</p>

Frank Damen, Antoinette van de Berg, Bram Hoorn, Simon Fust, Thomas van Santvoort en Jeroen van Doorn zorgen voor heerlijk avondje uit.

(Foto: Loeki Bruinink)

Een vijfgangendiner op vier wielen

Aan creativiteit bij horecaondernemers is geen gebrek in deze coronatijd. Neem de uitbaters van In Petto, Bommels Bakhuys, Amadeus, Dukdalf en Flicka. Zij lanceren gezamenlijk het coronaproof concept Driving & Dining. Een origineel uitje, waarmee je ook nog eens een goed doel steunt. Op één avond leer je vijf keukens kennen in één menu en in een steeds wisselend decor. Dus, autogordel om en genieten maar!

door Loeki Bruinink

Bommelerwaard - Bij Heel Holland Bakt noemen ze het een signatuuropdracht. Zo zou je de gerechten van de deelnemende restaurants ook kunnen beschouwen: je herkent de hand van de meester. Op zaterdag 21 of 28 november stap je met z’n tweeën of met je gezin in de auto voor een bourgondische toer langs de vijf horecagelegenheden. Bij ieder restaurant neem je een gerecht in ontvangst. Te nuttigen in de auto. Bord en bestek krijg je mee, net als tips voor een mooie parkeerplek en, voor de liefhebber, wat routevragen.

Elk restaurant serveert een vaststaand gerecht, maar de koks houden rekening met vegetariërs en dieetwensen. De jongsten kunnen op de achterbank smikkelen van het vijfgangenkindermenu. Zo maak je samen kennis met vijf verschillende keukens.

Met je hart
Een gezellig avondje uit in eigen auto. Met een steeds wisselend uitzicht geniet je van de culinaire hoogstandjes. Die smaken ongetwijfeld nog lekkerder als je weet dat een deel van de opbrengst én de fooienpot naar Eet met je hart gaat, het goede doel dat aan Driving & Dining is gekoppeld. Dit initiatief van Stichting Met je hart bezorgt eenzame ouderen een gezellig uitje. Onder andere door gezamenlijk iets lekkers te nuttigen bij de deelnemende horecagelegenheden in de Bommelerwaard.

Van start tot dessert
Actrice Hanna Verboom, ambassadeur van Met je hart en inwoner van Maasdriel, laat zaterdag 21 november het startschot klinken bij In Petto in Rossum. Vanaf 16.00 uur zullen daar elk half uur maximaal tien auto’s vertrekken met het eerste gerecht aan boord, bereid door de koks van de bistro aan de Waaldijk. In totaal starten zes shifts. Via Bommels Bakhuys in Zaltbommel gaat de tocht naar Amadeus in Ammerzoden waarna koers wordt gezet naar Kerkdriel. Daar wordt eerst Dukdalf aangedaan alvorens te eindigen met een dessert bij Flicka.

Dat het concept van Driving & Dining aanslaat, blijkt wel. De eerste editie was onmiddellijk uitverkocht. Daarom hebben uitbaters Bram Hoorn, Simon Fust, Frank Damen, Jeroen van Doorn en Thomas van Santvoort meteen een datum geprikt voor de tweede: 28 november. Die zal volgens dezelfde spelregels verlopen. Of er nog meer edities volgen, hangt af van de coronamaatregelen. Houd de websites en social media van de deelnemende restaurants dus goed in de gaten.

Reserveren en meer info: www.bistroinpetto.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden