<p>Aad Zilverschoon was zelf ook muzikant in de jaren &#39;60 en &#39;70. Hij wilde al een poos een boek over die muziektijd schrijven.</p>

Aad Zilverschoon was zelf ook muzikant in de jaren '60 en '70. Hij wilde al een poos een boek over die muziektijd schrijven.

Nieuw boek over Bommelerwaardse popmuziek in de jaren '60 en '70

Binnenkort verschijnt het boek ‘Popmuziek in de Bommelerwaard in de jaren 60 en 70’, geschreven door oud-Bommelaar Aad Zilverschoon. Het boek staat vol anekdotes en veel foto’s van de bandjes en de muzikanten uit de jaren ‘60 en ‘70.

Bommelerwaard - De in Zaltbommel opgegroeide Zilverschoon speelde in de jaren ‘60 en ‘70 als toetsenist in veel bands met Bommelerwaardse roots en trad op door het hele land. De behoefte om dit boek te maken spookte al lange tijd door zijn hoofd en nu moest het er toch maar eens van komen.

“Na ruim twee jaar onderzoek gedaan te hebben, worden de besproken muzikanten en bands die in dit boek voorkomen via de foto’s en teksten voor mij steeds vertrouwder. Hierdoor groeit een soort verlangen om zo’n bandje ook (weer) eens echt live te horen spelen, of dat je zelf weer dat podium op mag met de muzikanten van toen. Dat gaat natuurlijk nooit meer gebeuren. Er zijn in de afgelopen jaren talloze reünie-concerten van groepen uit de Bommelerwaard geweest, waarbij kwalitatief misschien nog wel beter werd gespeeld dan toen. Maar de kenmerkende sfeer van de popmuziek in de jaren ‘60 en ‘70 zal nooit meer worden bereikt. ‘Popmuziek in de Bommelerwaard in de jaren 60 en 70’ is een actief boek geworden, waarin je op zoek zult gaan naar (mede)muzikanten, vrienden, bekenden en verhalen uit die tijd”, aldus Zilverschoon.

Voor de wat ouderen is het een feest der herkenning, maar ook jongeren zullen er hier en daar een bekende, of wat minder bekende Bommelerwaarder tegenkomen. Om het boek te kunnen realiseren werd Zilverschoon ondersteund door vier andere Bommelerwaardse muzikanten: Jan van Hekezen, Nico van Bockel, Henk Laheij en Rob Metz voor research, adviezen en tekstredigering zijn gedaan door zijn dochter Geertje Zilverschoon.

Het boek is te koop bij de Hema in Zaltbommel en Kerkdriel, en bij Kunstwinkel Markt 2 in Zaltbommel. Verder is het boek te reserveren en te bestellen via popmuziek60-70@kpnmail.nl. Het boek kost 19,50 euro en is uitgegeven in eigen beheer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden