<p>Voor inwoners met een laag inkomen in Maasdriel en Zaltbommel verstrekken de gemeenten gratis wasbare mondkapjes.</p>

Voor inwoners met een laag inkomen in Maasdriel en Zaltbommel verstrekken de gemeenten gratis wasbare mondkapjes.

(Foto: gemeente Zaltbommel)

Gratis mondkapjes voor mensen met een laag inkomen

De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel stellen gratis mondkapjes beschikbaar voor inwoners met een laag inkomen. Omdat het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes dringend geadviseerd wordt, willen de beide gemeenten deze inwoners tegemoetkomen.

Bommelerwaard - Het kopen van wegwerpmondkapjes kan een grote kostenpost zijn voor huishoudens met een laag inkomen. De gemeenten vinden het belangrijk te bevorderen dat ook deze huishoudens aan de samenleving deel kunnen nemen. Daarom verstrekken de gemeenten gratis wasbare mondkapjes.

Voedselbank Bommelerwaard, consulenten schuldhulpverlening en de consulenten van bijzondere bijstand verstrekken de mondkapjes. Zij hebben dagelijks contact met inwoners die in de doelgroep vallen en kunnen goed inschatten hoeveel mondkapjes er verstrekt moeten worden.

Wethouder Bragt van de gemeente Zaltbommel overhandigde de mondkapjes vorige week namens beide gemeenten aan de voedselbank.

Voor inwoners met een laag inkomen die op korte termijn geen contact met de consulenten hebben, ligt er (zolang de voorraad strekt) een mondkapje klaar bij de balie van het gemeentehuis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden