Ammersoyen opent poorten

In de herfstvakantie opent kasteel Ammersoyen alle dagen de poorten voor het publiek. Voor het eerst is het kasteel in de schoolvakantie ook op maandag geopend.

Ammerzoden - Ontdek het kasteel in de herfstvakantie op eigen gelegenheid. Tijdens je tocht door het kasteel zie je onder meer de torenkamers, de ridderzaal en het vrouwenverblijf. Via trappen in metersdikke muren bereik je de museumzolder waar de archeologische vondsten uit de gracht een beeld geven van 700 jaar geschiedenis. In de poortkamer kun je het replica pronkharnas van de hertog van Gelre en een film bekijken. Breng zeker ook een bezoekje aan de brouwkelder waar ooit het bier gebrouwen werd en de kerker in de grootste toren van het kasteel.

Kom je op bezoek met je gezin? Doe dan aansluitend op het kasteelbezoek de Buiten Speuren & Spelen tocht.

Op zondag 18 oktober is een bezoek aan Ammersoyen extra leuk. Je stapt dat terug in de tijd en ontmoet de middeleeuwse kasteelbewoners tijdens de Middeleeuwse Ontmoetingen.

Ammersoyen is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren: is noodzakelijk door vooraf een e-ticket aan te schaffen via glk.nl/ammersoyen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden