<p>Op 10 en 17 oktober kun je mee fietsen in een &#39;fietstrein&#39; om meer te weten te komen over het boerderijleven.</p>

Op 10 en 17 oktober kun je mee fietsen in een 'fietstrein' om meer te weten te komen over het boerderijleven.

Coronaproof fietstocht tijdens ‘Loeren bij de Boeren’

In de week van 10 tot 17 oktober vindt de Dutch Food Week plaats. Op dit nationale podium staan voeding, innovatie en voedselproductie een week lang centraal. Tijdens de activiteit Loeren bij de Boeren kan de consument kennismaken met melkveeboerderij van Zeelst in Hedel en zuivelboerderij Den Eelder in Well. Dit gebeurt via een (coronaproof) fietstrein.

Hedel/Well - Op twee zaterdagen (10 en 17 oktober) vertrekt de fietstrein om 10.00, 11.30, 13.00 en 14.30 uur vanaf het erf van Boerderij van Zeelst. Tijdens de interactieve tocht komen de deelnemers meer te weten over het boerderijleven. De fietstrein leidt de deelnemers over de erven van de melkvee- en zuivelboerderij. Na afloop van de fietstocht staat een heerlijke lunch klaar met boter, kaas en eieren uit regio Bommelerwaard. De kosten van de activiteit bedragen 7,50 euro per persoon. Kinderen onder 4 jaar mogen gratis mee. Je kunt je aanmelden op www.mijnkaaskoe.nl.

De Dutch Food Week is niet de enige keer dat een activiteit als deze plaatsvindt. Lokale ondernemers Bert van Zeelst en Jo Penders zoeken regelmatig de verbinding met de consument. Dit komt ook naar voren in het initiatief ‘Mijn KaasKoe’. Hierbij kiezen abonnees hun favoriete koe en ontvangen iedere maand de kaas naar keuze. Op boerderij van Zeelst staan de melkkoeien waarvan kaas wordt gemaakt.

Boerenpicknick
Eerder konden geïnteresseerden uit de regio al kennismaken met het boerenleven tijdens Beleef de Boerderij. Als alternatief op dit normaliter drukbezochte evenement, was er dit jaar een Boerenpicknick. Op Tweede Pinksterdag konden consumenten een picknickmand met lokale producten ophalen en genieten van een (fiets)route door de Bommelerwaard.. Deze actie werd toen georganiseerd door de agrarische natuurvereniging De Capreton.

Dutch Food Week
Tijdelijks Dutch Food Week openen verschillende bedrijven uit de foodsector hun deuren om hun kennis, enthousiasme en kunde te delen. Hiermee tonen zij hoe wordt gewerkt aan de voedselproductie, -distributie en -ontwikkeling.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden