<p>Leo van Beurden werd bijna vijftig jaar geleden tot priester gewijd. Helaas kunnen de festiviteiten vanwege corona niet doorgaan.</p>

Leo van Beurden werd bijna vijftig jaar geleden tot priester gewijd. Helaas kunnen de festiviteiten vanwege corona niet doorgaan.

(Foto: )

Gouden priesterfeest voor Leo van Beurden

Het is deze week vijftig jaar geleden dat Leo van Beurden tot priester werd gewijd. Destijds gebeurde dat op 27 september 1970, een feest voor de gehele Drielse gemeenschap.

Indonesië - Van Beurden is van de orde van de Kruisheren. Hij koos ervoor om missionaris te worden en vertrok op 27 november naar Indonesië, naar het vissersplaatsje Indramaju. Waar het leven in die jaren nog niet erg comfortabel was. Hier is echter de liefde voor de Indonesische bevolking alleen maar sterker geworden.

Sinds 1976 is Leo werkzaam in Bandung. Eerst 22 jaar in de Panduparochie, maar sinds 1998 in de kathedraal. Daar werd hem ook de zorg voor de scholen toevertrouwd. Hier heeft Van Beurden zijn ziel en zaligheid ingelegd. Kinderen en jongeren van alle geloven en standen, zijn hier welkom. “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, is zijn grote lijfmotto. Al ruim 20 jaar stuurt Van Beurden 69 scholen aan.

Van Beurden draagt iedereen een warm hart toe, maar omgekeerd geldt dit ook. De voorbereidingen voor een groots feest voor zijn 50-jarig jubileum waren dan ook al in volle gang. Echter ook in Indonesië kan dit door corona, voorlopig niet doorgaan.

Je kunt een kaartje sturen om hem te feliciteren. Dat kan gestuurd wordne naar: Leo van Beurden o.s.c., JI.Merdeka 14, Bandung 40117, Indonesia. Of stuur een mail: leovbeurden@gmail.com

Een eventuele gift kun je overmaken op NL43RBRB0683546813, over vermelding van: ‘Jubileumgift Leo’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden